Apple Ofisi Sonbaharda Türkiye’de Açılıyor

Türkiye gibi, özellikle de genç nüfusu bu kadar fazla olan bir tane bile ülkede bir Apple Store’un bulunmayışı bir çok insanın ortak sorusu olurken Apple önümüzdeki sonbaharda ofisini açıyor. Gerçi Apple Store’un Türkiye de açılamama sebebi daha çok Türkiye’nin vergi ve gümrük mevzuatı ile alakalı olup Apple’ın satış politikalarına uymaması temel etken durumundayken Türkiye’ye ofis açacak olması önemli bir adım. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, San Francisco’da yer alan Silikon Vadisi’ndeki temasları doğrultusunda Stanford Üniversitesi’nde öğrencilere seslenmiş ve vadide ilk olarak ilk olarak Apple CEO’su Tim Cook ile görüşmüştü.

Abdullah Gül ve Tim Cook

Bu biraraya gelişte Apple yetkilileri, Cumhurbaşkanı Gül ve eşliğindeki heyete, sonbaharda Türkiye ofisinin açılacağı bilgisini verdiler. Apple yetkilileri her çocuğa bir tablet bilgisayar hedefiyle yola çıkan Fatih Projesi‘nin detayları hakkında bilgi aldı. Bu görüşme esnasında Tim Cook’a iPad’in Türkçe klavye desteğinin ne zaman geleceğinin sorulması üzerine bu konuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Cook, tam ve eksiksiz Türkçe klavye için çalışmaya devam edecekleri bilgisini verdi.

Ne diyelim bundan sonraki adım inşaallah Apple Store konusunda olur ve dünyadaki bir çok ülkedeki gibi Apple’ın ürünlerinden bizler de en hesaplı şekilde yararlanma fırsatını buluruz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir