Apple, “ortak çalışma alanları” için Projeksiyon patenti aldı

Apple yenilikçi patentlerine bir yenisini daha ekledi. Her geçen gün aldığı patentlerle geleceğe yönelen şirket, elinde bulundurduğu bilgisayar üretimi için de ileriye dönük güzel bir patent aldı. Özellikle “ortak çalışma alanları” (Shared Projected Workspace) projektör olarak kullanılabilecek bir bilgisayar, ofis ortamlarında geleceğin kullanışlı teknolojilerinden birisi olabilir.

Farklı kullanım alanları da doğurabilir elbet. Ancak günümüzde mobil teknolojinin çok ilerlemiş olması, mobil kavramlara yönelik uygulama ve teknolojilerin varlığını daha da güçlendirecektir. Cihaz aslında Türkçe teknoloji sitelerinin bazılarında lanse edildiği gibi bir projeksiyonlu bilgisayar değil. Çünkü bu projektör mobil platformlarla da ortak bir çalışma sunabilecek. iPhone, iPad ve Mac gibi cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir projektör patenti. Zatent patent resmine bakarsanız bunu anlayabilmek de mümkün.

apple pico projector

Patentin başvuru ismi; Projected Display Shared Workspaces (Ortak çalışma alanlarında yansıtılmış ekran). Projektör genel olarak bu kadarla sınırlı değil elbette. Bunun yanısıra oyun konsollarında gördüğümüz hareket algılama gibi birçok detay da var. Ancak patent olduğu için henüz ürün teknolojilenmemiş. Bu nedenle de patent sadece genel hatlarından haber veriyor. Pico Projector olarak isimlendirilen teknoloji bakalım neler getirecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir