Apple, Otomobil işini yeni domainlerle daha da ciddiye alıyor

Hani her yaptığı olay, her davranışı haber derler ya; işte aynen öyle. Apple otomobil konusunda da attığı yeni hamlelerle adından son günlerde otomobil konusunda da sıkça söz ettiriyor. Özellikle beklenti araç içi iletişim ve eğlence panelleri üzerindeyken artık iddia ve beklentiler farklı boyut kazanabilir. Acaba Apple araba mı üretecek? Otomobil sektörüne mi giriyor? şeklinde haberler de çıkmaya başladı. Yani beklentiler bu yönde değişiklik kazandı kazanacak. Tabi henüz bu konuda net bir adım yok. Ama genel itibariyle de Apple’ın ne yapacağı pek belli de olmuyor.

Kendi fikrime göre, yani yıllardır Apple takipçisi olarak; Apple bu sektöre girerse mutlaka hibrit olarak girebilir. Onun dışında herhangi bir şekilde adım atabileceğini altını çizerek kesinlikle düşünmüyorum. Beni de ters köşe yapmaz umarım. 🙂 Her neyse;

Haberin kaynağı nedir, neden otomobil konusunda adım atabileceği düşünülmeye başlandı hemen söyleyelim. Apple yeni üç internet sitesi adı (yani domain) satın aldı. Bunlar; “apple.car”, “apple.cars” ve “apple.auto” şeklinde olunca beklenti de bu şekilde bir başkalaşım geçirdi. Geçtiğimiz Aralık ayında alınan domainler henüz aktif değil.

Apple’ın otomobil konusundaki bir diğer tahmini beklentisi de son yıllarda özellikle Google tarafından dillendirilen sürücüsüz otomobil çalışmaları. Özellikle son yıllarda sızan patentler ve yeni işe almalar konusu göz önüne alındığında bir düşünce olduğu çok açık. Bakalım önümüzdeki günler bu konuda daha net şeyler öğreneceğiz gibi görünüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir