Apple Patent Başvurusu Geri Döndü

Apple paten başvurularını her geçen gün arttırmakta. Bir çok patent başvurusunda başarılı sonuçlar aldığı ve teknolojiyi yönlendirdiği de bir gerçek. Fakat patent başvurularında Apple bu sefer istediği sonuca ulaşamadı. “iPad Mini” ismini markalaştırmak için yaptığı başvuru, “Mini” ifadesi sadece ürünün bir özelliğini tasvir ettiği için reddedildi.

Apple daha önceden “iPad” ismini markalaştırmış ve geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmesinin ardından Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi’ne “iPad mini” ismi için de başvuruda bulunmuştu. Ama bu sefer Patent ve Marka Ofisi başvuruyu değerlendirerek “Mini” ifadesinin markalaştırılmasına onay vermedi.

Apple sadece bu isimden darbe yemedi. Ofis; mini ifadesiyle yetinmeyip “i” ve “Pad” ifadelerine de ele alarak “i” (internet), “Pad” (tablet bilgisayar), anlamına geldiğinden markalaştırılamazlar şeklinde bir karar verdi. Apple sanırım Haziran ayına kadar başvurusunu gözden geçirip, “iPad Mini” isminin ürünü diğerlerinden ayırt edici özellikler taşıdığı için markalaştırılabileceğini kanıtlamak konusunda çalışmalarda bulunacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir