Apple Sanal Müzik Radyosu Projesini Başlatacak

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Apple, piyasada Pandora ve Spotify gibi mevcut hizmetlerin bir benzeri olan müzik aktarım servisi üzerinde çalıştığını bildiriliyor. Gazeteye göre Cupertino şirketinin bu projeyi hayata geçirebilmek için plak şirketlerinin kapısını şimdiden çalmaya başladığını ve anlaşmalar yaptığını bildiriyor. Pandora ve Spotify bilindiği gibi insanların kendi listelerini hazırlamak ve bu listeleri ile beraber kendi kişisel radyolarını oluşturma hizmetini sağlıyor. iPhone, iPad ve Mac de dahil olmak üzere, Apple’ın tüm aygıtlarda çalışabileceği bildirilen haberde devamla Windows makineleri üzerinden de bu servise erişilebilir olacağı konusunda bilgiler paylaşılıyor. Bilineceği gibi Apple geçen sonbaharda iTunes Match isimli servisi devreye sokmuş ve 25$ ödemek sureti ile kullanıcıların yıllık abonelik şeklinde iTunes müzik kütüphanesinde yer alan müziklere erişilebilmesini sağlamıştı.

iTunes Radyosu

Ancak kullanıcılar bu servisten Spotify’de olduğu gibi sadece müzikleri dinlemek değil aynı zamanda onların sahibi de olmayı istiyor. Ancak Apple’ın yeni projesi konusunda direk olarak mali kaygılar barındırmadığı ve servisin ücretsiz olarak sunulacağı iAd platformu kapsamında da destekleneceğini ekleyen WSJ bir ay içinde Apple’ın bu projeyi hayata geçirmeye başlayacağını belirtti.

Bob Dylan Yeni Albüm

Bu konuda ayrıca New York Times’da aynı anlamda bir haber yayınlamış Apple’ın böyle bir projesi olduğuna örneklik teşkil edebileceği Bob Dylan‘ın yeni albümünün Apple tarafından ücretsiz olarak erişilebilir olmasını gösteriyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir