Apple, sosyal arama motoru Spotsetter’i satın aldı

Apple hız kesmeden satın almalarına devam ediyor. Gerçekten sadece Apple haberlerine bile yetişmekte zorlanıyoruz. Güçlü bir ekibimiz de olmadığı için çok fazla vakit bulup yeni yazılar yazamıyor, sizleri olması gerektiği kadar hızlı ve çok bilgilendiremiyoruz. Bu konuda gerçekten eksik kaldığımızı ve Apple’a gönül vermiş arkadaşlara ihtiyacımız olduğunu bir kez daha duyurmak istiyoruz. 🙂

Bu defa satın alınan teknoloji Spotsetter. Spotsetter ne işe yarıyordu? diyenler için kısaca; farklı mekanlar için sosyal arama motoru görevini üstlendiğini söyleyelim. Eski Google Maps mühendis çalışanlarından Stephen Tse ve Johnny Lee‘nin kurduğu haritalar üzerinden eleştiriler, arkadaş tavsiyeleri gibi mekan değerlendirmesi sunan kullanışlı bir sosyal arama projesiydi.

spotsetter apple

40 milyondan fazla mekan kayıtlı durumda. Şimdilik 1 Milyon mekanın içerik ögeleri de tam olarak yerleşmiş. Sayının hızla arttığını da söylemek mümkün.

Kurucular Stehpen Tse ve Johnny Lee, LinkedIn profillerini “Apple’da çalışıyor” şeklinde güncellemişler bile. Uygulama mağazalarda artık yer almıyor. Sanıyorum bir adaptasyon sürecinden sonra iOS 8‘e entegre edilebilir. Henüz nasıl bir kullanım sunacağı kesinlik kazanmadı. Spotsetter ekibinin tamamı da Apple’a geçmemiş, bu da dipnot bilgisi olsun.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir