Apple Televizyonu Yolda Mı?

Apple’ın daha önce piyasaya sürdüğü Apple Tv müzikleri, görüntüleri  veya  videoları  ufacık avcumuzun içine sığabilen bir alet sayesinde kendi kullandığımız herhangi bir televizyona aktarmamızı sağlıyor. Üstelik bunun ile de yetinmeyip istediğimiz filmi veya diziyi izlemeye yarıyor. İnternete bağlanıp Youtube’dan video izleyip Flickr ile fotoğraf paylaşımına dahi izin veriyor. Fakat Apple ürünlerini sadece Apple TV ile aktarmaktan sıkılanlar için Apple Televizyonu söylentisi oldukça heyecan verici.

apple-flatscreen-tv

Apple piyasaya sürdüğü ürünlerden gerek Iphone 5,  gerekse IOS 6 olsun üretim ve tasarım aşamasında dışarıya en ufak bir bilgi sızdırmamıştı ancak dedikoduların da önüne geçememişti. Ancak son zamanlarda Apple Tv’nin dışında diğer bir ürün olan Iphone 5s ile ilgili iddialarıyla dikkatleri üzerine çeken Jefferies analisti Peter Misek Apple TV ile ilgili iddialarıyla da gözleri kendine çekmeyi başardı. Misek’in açıklamalarında Apple’ın önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yaparak kullanıcıların merakla beklediği ürün olan Apple Televizyonunu tanıtacağını söyledi. Yine bu toplantı da Apple yazılım geliştirme platformunun ürünlerin framworklerini (diğer adıyla SDK) açıklaması bekleniyor. Bununla beraber yazılım uzmanları Apple için yeni uygulamalar yazmaya başlayacak.

Önümüzdeki günlerde yapılması beklenen toplantıda bir çok internet sitesi ve bir çok blog yazarına göre Apple Televizyonu tanıtılacak ancak  CNET ve Business Insider’a göre böyle bir şey söz konusu değil ve bunlar sadece dedikodu. Apple Televizyonu için henüz beklemenin çok yanlış olacağını çünkü henüz Iphone 5s’in bile lansmanının yapılmadığını en yakın zaman olarak Eylül Ekim ayının beklenmesinin gerektiğini de belirtiyorlar. Yeni ürün olan Apple Televizyonu’nun 42-55 inç ölçülerine sahip olacağı dedikoduları da yaygınca söyleniyor. Türkiye pazarına girmesi için çok daha uzun bir zaman diliminin ihtiyaç olacağı düşünülüyor ve bunların yanında ki en büyük söylentilerden birisi de Amerika da ki satış fiyatı olarak da 1500 dolar civarında olacağı düşünülüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir