Apple TomTom’u Satın mı Alıyor?

Apple CEO’su tim Cook, Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue’nin Apple’dan 2013 yılında ayrılacağını söylemesi üzerinde derin bir sarsıntıya uğramıştı. Şirkette Mr.Fixer (Bay düzeltici) ismiyle anılan Cook, internet yazılımları ve servisleri hakkındaki başarısıyla adından bu şekilde bahsedilmesine layık görülüyordu. Ferrari firmasına geçiş yapmaya hazırlanan Mr Fixer’ın, Alman navigasyon sistemi devi olan TomTom’a bir teklif hazırladığı konusu gündemde konuşuluyor.

tomtom

TomTom, bilindiği üzere Apple Haritaların büyük veri sağlayıcısı ve Apple Haritalar konusundaki eksiklerini gidermek ve hızlandırmak için çalışan ekspertizi durumunda. Rabobank analisti Hans Slob, son yazdığı makalede %30 ihtimalle Apple’ın TomTom’u bünyesine katmak için adım atacağını belirtmiş. Çünkü Alman yazılım firması, hızlı değişiklikler yapmakta, haritalarda meydana gelen hataları düzeltmekte ve yeni fonksiyonlar çıkarmakta çok profesyonel.

Slob’a göre, TomTom’un Apple’dan gelecek paraya ihtiyacı var ve Apple’da TomTom’un nasıl olduğunu çok iyi biliyor. Bir devir işleminin Alman şirketinin kurucuları için çok kazançlı bir yol olacağını belirten Slob, bu işlemin, şirketin hisse fiyatlarını da yükselteceğini tahmin ettiğini belirtiyor.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir