Apple Türkiye Ofisi için Takım Arkadaşları Arıyor

Apple Türkiye’de resmi olarak var olma çabalarına girişmişti. Bunun için hangi adımlar atıldı henüz bir bilgimiz yok. Fakat Türkiye onlar için bir yer oluşturmuş durumda. Yani artık Türkiye’de kalıcı ofis faaliyetleri için atılan adımlar gibi görünüyor. Bunun bir kanıtı olarak geçtiğimiz günlerde Apple iş ilanları sitesinde (http://jobs.apple.com) İstanbul ofisi için 4 iş ilanı bulunuyor. Apple İstanbul için takım arkadaşlarını aramaya başlamış. iTunes‘in Türkiye’ye açılmak istiyor duyumlarının ardından bu tür haberlerin çıkması da Apple’ın Türkiye için ciddi oluşum içerisine gireceğinin bir göstergesi diyebiliriz.

Apple Türkiye ofisi için takım arkadaşları arıyor

İş ilanları aslında yeni de değil. Ağustos ayında açılmışlar. Apple Türkiye için aranan elamanlar; AppleCare Müşteri Temsilcisi, Prosumer Müşteri Temsilcisi, Sistem Mühendisi ve Finansal Analist pozisyonları. Aranan analist pozisyonunu görünce bile Türkiye için ciddi atılımlarının olabileceğini, en azından bu konuda araştırma yapılacağının bir kanıtı gibi görünüyor. İlanların tamamında Türkçe ve İngilizce bilinmesi isteniyor ve ayrıca başvuru için Apple ID de şart koşuluyor.

Bu girişimin bize getirebileceği şeylerin başında ürünlerin Türkiye pazarına girmesinin hızlandırılması, Türkçe ve Türkiye destekli ürünlerin gelişimi ve daha profesyonel bir etkileşim sağlama olabileceğini düşünüyoruz. Her ne olursa olsun mutlaka iyi olacağı kanaatindeyiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir