Apple TV’ler Test Ediliyor

Apple’ın resmi üreticisi olan Çinli Foxconn markası, üzerinde parlak Apple logosu olan televizyon panellerini test etmeye başladı. Fakat fazla ümitlenmemek gerek, çünkü iTVler 2014 yılında üretime geçecek.

itv

The Wall Street gazetesinde yapılan habere göre Apple, Asya’daki üreticilerle farklı televizyon seti tasarımları üzerinde görüşmeler yapıyor. İsmi verilmeyen bazı üreticilerin, Apple’ı Sharp IGZO görüntü panelleri kullanmaları yönünde uyardığı panellerin boyutlarının 46 ile 55 inç arasında değiştiği belirtildi.

AlphaWise ve Morgan stanley tarafından yapılan bir ankette, katılımcıların yarısından çoğunun üzerinde Apple logosu olan HD televizyon almak için ekstra ücret verebileceği sonucu çıktı. Apple Ceo’su Tim cook, NBC televizyonuna yaptığı röportajda, iTV üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtmişti.

Panel boyutlarının 46 ile 55 inç arasında değişiyor olması, Foxconn’un tedarikçi olarak Sharp’ı kullanması gerektiği sonucunu çıkarıyor. Bunun yerine Apple iTV panellerini Japon veya Tayvanlı tedarikçilerden de temin etme yoluna gidebilir.

LCD panel tedarikçisi henüz netleşmiş olmadığını belirten haberin kaynağı, Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek uluslararası tüketici elektroniği fuarı CES’te Apple TV ürünlerinin tanıtımının yapılabileceği yönünde bir görüş bildiriyor. Bakalım Apple televizyon girişimiyle iPhone kadar başarılı olabilecek mi? Siz olsanız önünde Apple logosu olan bir televizyona daha fazla ücret verir misiniz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir