Apple Watch Su Geçirmez Olacak Fakat Suya Dayanıklı Olmayacak

Apple Watch’un suya dayanıklılığı noktasında bazı ümitleriniz varsa, Apple Watch için özel sayfalarda yer alan ufak bir bilgi bu konudaki hayallerinizi suya düşürecek cinsten. Keza IPX7 su direnci değerlendirmesine göre, Apple Watch su lekesi tutmayacak ve su geçirmeyecek fakat suya karşı dirençli olmayacak.

“Apple Watch su tutmazve su geçirmez fakat suya karşı dirençli değil. Örneğin, spor yaparken, yağmur yağarken veya elinizi yıkarken akıllı saatinizi takabilirsiniz fakat akıllı saatinizi takarken suya girmeniz tavsiye edilmez. Apple Watch’un IEC 60529 standardı altında IPX7 derecesi mevcut. Deri kordonlar suya karşı dayanıklı değil.”

IPX7 su değerlendirmesine kısaca göz attığımızda, Apple Watch ile ne yapabileceğinizi ve yapamayacağınızı görebilirsiniz:

  • IPX7 derecesi alan cihazlar 1 metreye kadar su altında 30 dakikaya kadar dayanabilirler.
  • İç mekan ve dış mekan kullanımında yağmur, kar ve kısa su sıçramalarında kullanımlarda herhangi bir problem bulunmamaktadır.
  • 1 metreden daha fazla derinlikte herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın veya 30 dakikayı geçen suya maruz kalma durumunda derinliğin kaç metre olduğu önemli olmaksızın cihazların kullanımı önerilmemektedir.

Kısaca, Tim Cook’un da Spring Forward etkinliğinde belirttiği üzere, Apple Watch’u eğer deri kordona sahip değilse duş alırken kullanmanızda herhangi bir problem meydana gelmeyecektir fakat saatinizi kullanırken surf yapmaya gitmeyi aklınızdan geçirmeyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir