Apple Watch Yeniden Nasıl Başlatılır ve Hard Reset Nasıl Atılır?

Giyilebilir teknolojiler gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer ediniyor. Giyilebilir teknolojilerin de başında akıllı saatler ve bileklikler bulunuyor. Akıllı telefon üretimi yapan firmaların neredeyse hepsi akıllı saat üretimi de yapıyor. Apple firması da bunlardan biri. Ürettiği kaliteli Apple Watch saatlerle telefon üzerinde yapabildiğimiz her şeyi yapabiliyor ve bunun yanında güzel bir aksesuara sahip olabiliyoruz. Fakat her akıllı cihazda olduğu gibi Apple Watch modellerinde de bazı problemlerle karşılaşabiliyoruz. Bu gibi problemler oluştuğunda bilmemiz ve izlememiz gereken yollar bulunuyor. Bir problem olmasa bile bazen saatimizi yeniden başlatmak yani reset atmak istiyoruz. Bu yazımızda da Apple Watch yeniden nasıl başlatılır ve hard reset nasıl atılır inceleyeceğiz.

Apple Watch Yeniden Başlatma

Herhangi bir kilitlenme veya yanıt vermeme sorunları ile karşılaştığınızda ilk olarak saatinizi yeniden başlatmanız gerekiyor. Sorunu belki de böylece çözebilirsiniz. Saatiniz açıkken sağ taraftaki butona basılı tutun. Birkaç saniye içerisinde karşınıza kapatma ekranı gelecektir. Buradan kapat tuşunu seçin. Böylece saatiniz kapanmış olacaktır. Bir dakika kadar bekledikten sonra tekrar tuşa basılı tutun ve saatinizin açılmasını bekleyin. Böylece saatinizi yeniden başlatmış olacaksınız.

apple watch hard reset

Apple Watch Hard Reset Atmak

Bazı durumlarda yukarıdaki işlemi yapsanız bile ekran karşınıza gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda saatinizi zorla kapatmanız gerekmektedir. Fakat bu yöntem en son başvurmanız gereken yöntem olmalıdır. Bunun sebebi bu işlemin saatinize zarar verebilme ihtimali olmasıdır. Eğer ki başka çözüm yolunuz bulunmuyorsa ve saatiniz tamamen kitlenmiş durumdaysa sağdaki butona uzunca bir süre basılı tutun. Bir süre sonra ekran tamamen kapanacaktır. Apple logosu görünür görünmez basmayı bırakın. Böylece saatiniz otomatik olarak yeniden başlatılacaktır.

Hard reset uyguladıktan sonra da saatinizdeki problemler giderilmediyse Apple Destek ile görüşmeniz gerekmektedir. Ciddi sıkıntı oluşması ve erişemediğiniz durumlarda Apple servisi saatinizi kullanıcı hatası yoksa ücretsiz bir şekilde tamir edecektir. Aksi taktirde belli bir ücret karşılığında saatinizin tamiri yapılabilir. Ve saatinize hard reset atarken mutlaka dikkatli olmaya özen gösterin. Son çare olarak bu yöntemi kullanın. Çünkü hard reset saatinizdeki problemlerin artmasına ve daha büyük problemler oluşmasına sebep olabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir