Apple WiFiSLAM’ı Satın Aldı

The Wall Street Journal’ın haberine göre Apple, kapalı mekanlarda navigasyon hizmeti veren WiFiSlam isimli şirketi 20 milyon dolara satın aldı. Apple, WiFiSLAM isimli kapalı alanlarda konum belirleme girişimini 20 milyon USD karşılığında satın aldı. Wall Street Journal tarafından elde edilen bu haber bir Apple yetkilisince de doğrulandı ancak konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama gelmedi.

WiFiSlam, en fazla 2.5 metre sapmayla WiFi sinyalleri aracılığıyla kapalı bir mekanda konumunuzu bulmanızı sağlayan bir Android uygulaymasıydı. Uygulamasıydı diyorum çünkü şuanda Google Play Store’dan kaldırılmış ve kendisiyle ilgili tüm linkler çalışmaz hale gelmiş. Bu da tabi ki satın almayı doğruluyor. 
20 milyon dolar gibi bir ücret Apple için oldukça küçük olsa da, bu satın alma Harita uygulamaları konusunda Apple’ın Google’a karşı büyük bir avantaj kazanmasını sağlayacaktır. 

wifislam

WiFiSLAM şirketi, biri bir dönem Google’da staj yapmış diğeriyse hâlâ Google’da mühendis olarak çalışan bir ekip tarafından ortaya konmuş konum belirleme girişimi üzerine dayanıyor. Ancak klasik konum belirlemenin aksine WiFiSLAM’in amacı kapalı alanlarda yani cihaz ile GPS verilerinin alındığı uydular arasında bağlantını kesildiği alanlarda konum belirlemek. Bunu da adının bir kısmında yer alan Wi-Fi sistemini kullanarak hazırladıkları üçüncü parti yazılımıyla gerçekleştiriyorlar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir