Apple yeni Mac yıldönümü videosunu iPhone ile çekti, Mac ile düzenledi

Apple, Mac’in 30. yıldönümünü 90 saniyelik yeni bir video ile kutladı. Dün itibariyle Apple.com ana sayfasından ziyaretçilere sunuldu. YouTube Apple sayfasında da 1.24.14 başlığıyla yayınlandı. 24 Ocak 1984‘den beri kullanıcı dostu olmaya çalışan ve bu anlamda çok büyük yeniliklerle karşımıza çıkan Mac’lerin anısına video hazırlandı. Evet ama bu videonun bir de özelliği var.

Videonun özelliği şu ki; iPhone ile çekildi ve Mac üzerinde video editleme (düzenleme) işlemi yapıldı. 70 saatten fazla videonun tamamı iPhone 5S ile çekildi. Sonrasında da video düzenleme işlemi Mac‘te yapıldı. Arka plana eklenen soundtrack (film müziği) ile de servise hazır hale geldi.

Video için Los Angeles ve 15 farklı mekanda görüntü kaydı gerçekleştirildi. Melbourne‘de gün doğumu kayda alınırken, Los Angeles‘ta gün batımı iPhone’un vizörlerindeydi.

Video için Apple reklam birimi ve Reklamcı arasında; böyle bir şey gündeme gelmiş. Çok da para harcamadan, üstelik milyonların kullanımına sundukları teknolojik ürünlerle bir nevi gövde gösterisi bile sayılabilirdi. Öyle de oldu ve kollar sıvandı, çekimlere başlandı.

Siz nasıl buldunuz videoyu?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir