Apple’da Beklenmedik Düşüş

Apple, yeni iPhone modelleri 6s ve 6s Plus ile beklentilerin üzerinde satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Ancak Apple’ın aynı başarıyı MacBook ve iMac ürünlerinde de elde ettiğini söylememiz zor. Analistler, Mac sevkiyatındaki yüzdeler konusunda şimdilik anlaşma sağlayabilmiş değiller. IDC’ye göre yüzde 3.4’lük düşüş olduğu iddia edilirken, Gartner’a göre bu oran yüzde 1.5’lik büyüme yönünde. Her iki durumda da cihazların büyüme oranlarında son iki yıla göre düşüş yaşandığı görünüyor.
Genel olarak bakıldığında ise Apple’ın bu mücadeleyi tek başına sürdürmediğini söyleyebiliriz. IDC, daha az insanın yeni model PC ve laptop satın alma ihtiyacı duymamasından dolayı bilgisayar pazarında yüzde 11’lik bir düşüşün olduğu belirtiliyor. Yine IDC verilerine göre bilgisayar sektörünün en büyük üreticisi yüzde 21’lik paya sahip olan Lenovo. Listenin ikinci ve üçüncü sıralarını ise Hewlett – Packard ve Dell markaları oluşturuyor.
Konuyla ilgili şimdilik herhangi bir açıklama yapmayan Apple yetkilileri, 27 Ekim tarihinde yapılacak olan üç aylık mali raporlar toplantısında Mac satış rakamlarını da açıklaması bekleniyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir