Apple’dan Çift Aşamalı doğrulama Sistemi

Apple ve güvenlik öyle zannediyorum ayrılmaz ikili. Zaten kullanıcıların tercih sebeplerinde başta gelen güvenlik özelliklerine Apple yeni seçenekler eklemeyi ihmal etmiyor. Yeni güvenlik özelliklerinin geleceği ye rise Apple kimliği ve iCloud hesapları. İki aşamalı doğruşama getirerek Apple kimliği ve iCloud hesplarının güvenliğini arttırmak hedefleniyor.

Yeni güvenlik mekanizması kullanıcıların kişisel bilgilerinde değişiklik yapmadan önce güvenilir bir cihaz üzerinde kimliklerini doğrulamalarını gerekli kılıyor.

Apple Güvenlik

Apple bu tarz bir güvenlik mekanizması ile kullanıcılarını korumadığı yönündeki eleştirilere son vermeyi de amaçlıyor. Bu güvenlik yöntemi ilk olarak ABD, İngiltere, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda mağazalarına kayıtlı Apple kimlikleri bulunan kullanıcılar deneme şansına sahip olacaklar.

Yeni güvenlik yönteminde kullanıcılar güvenilir bir cihaz üzerinden kimliklerini doğrulamadan, kişisel bilgilerde değişiklik yapamıyorlar. Hesabınızın bağlı olduğu cihazlardan birine Apple tarafından, kişisel bilgilerin erişilmesi ve değiştirme izni verilmesi öncesinde bir kod gönderiliyor.  Ana şifreleri unutma yada cihazların kaybolma durumuna karşı da doğrulama yöntemi olarak yeniden kurtarma şifresi de sağlanıyor.

Apple kimliklerinin çalınmasının önüne geçmek için kullanıcılar hesap bilgilerinde bugün değişiklik yaptı ise yeni değişiklik için üç gün beklemek zorunda. 

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir