Apple’dan Elektrikli Araba Projesi: Titan

Wall Street Journal gazetesinin geçtiğimiz Cuma günü şirketin planlarından alıntı olarak yaptığı habere göre, Apple’ın yüzlerce çalışanı gizli bir elektrikli araç üzerinde çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Kod adı Titan olan gizli aracın projesi şu anki görünümüyle tam bir spor minivan araca benziyor.

Wall Street Journal’ın haberinde, Apple CEO’su Tim Cook’un yaklaşık olarak bir yıl önce bu projeyi onayladığı ve Başkan Vekili Steve Zadesky’nin projenin başına getirildiği belirtildi. Eski bir Ford mühendisi olan Zadesky iPod ve iPhone üretim aşamalarında şirkette bulunmuş ve uzun zamandır şirketin çalışanı olarak bulunmakta.

Zadesky’nin 1000 kişiden oluşan devasa bir ekip kurduğu söylenmekte ki bu da Apple’ın bu proje konusunda oldukça ciddi olduğu yorumlarına sebep olmakta ki bu da bu konunun hobiden ziyade seri üretiminin yapılacağı konusunu ortaya çıkarmakta.

Tabi ki Apple tarafından resmi bir açıklama gelmediği sürece Titan sadece şu: gün yüzü görebilecek veya görmeme ihtimali de bulunan bir proje. Öte yandan bu teknoloji diğer ürünler için kullanılabilecek bir proje olabilir. (bataryalar için geliştirilen bir teknoloji düşünün) Ayrıca, eğer Apple Titan projesini daha ileriye götürmeyi düşünürse, muhtemelen bu projenin geliştirilerek seri üretime geçilmesi yıllar alacaktır.

Wall Street Journal’ın bu haberi Financial Times’ın birkaç saat daha öncesinde Mercedes-Benz CEO’su ve Araştırma & Geliştirme uzmanı olan Johann Jungwirth’i bünyesine kattığı haberinin hemen ardından geldi ki bu da gazetenin savını güçlendirmiş oldu.

Not: Yukarıdaki görsel bir konsept olup, Apple’ın dizaynı olmamakla beraber Apple’ın projesinin benzer bir tasarıma sahip olacağı düşünülmekte.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir