Apple’dan Ericsson’a Dava

Samsung tarafından Apple’a açılan davalara şahit olmuştuk fakat İsveç menşeili Ericsson firmasına Apple tarafından açılan bir davaya ilk defa şahit olduk. Reuters’te yer alan kablosuz LTE teknoloji patentleri ile ilgili dava açılacağına dair bir haber yer aldı. Apple’ın iddiasına göre, Ericsson’un patentleri endüstrinin hücresel standartlarına göre gerekli değil ve Ericsson bu konuda aşırı miktarda telif ücreti talep ediyor.

Apple’ın iddiası patentleri ihlal etmediği yönünde ve Ericsson’un herhangi bir ücret talep etmeye hakkının olmadığı yönde fakat Kaliforniya mahkemesi kararın ne olduğunu belirtecek fakat Apple’ın talebi adil bir kararın verilmesi yönünde.

Apple’ın sözcüsü Kristin Huguet Reuters gazetesine verdiği demeçte, adil bir ücret ödemeyi kabul ettiklerini ve bu yönde bir şeyler umduklarını belirtti. Demecin devamında Ericsson ile fiyat konusunda adil bir rakamda buluşamadıklarını ve bunun sonucu olarak mahkemeye başvurduklarını belirtti.

Apple’ın iddiasına göre Ericsson her akıllı telefon ve tabletten telif hakkı talep ediyor fakat Apple’ın talebi böyle bir anlaşmanın söz konusu çipler olduğunda göz önünde bulundurulması gerektiği yönünde.

Not olarak belirtmekte fayda var, Apple ve Ericsson’un arasındaki anlaşma ilk iPhone üretildiği 2008 yılına dayanıyor.

Bilindiği üzere Apple geçtiğimiz yıllarda mahkeme davalarından kaçınması fakat Cupertino firmasının karşısındaki rakibi genelde Samsung oluyordu. Yine de görünen o ki Apple kendisini ödemesi gereken meblağdan daha fazla bir rakam ödememek için korumak istiyor gibi görünüyor.

Son olarak ek bilgi olarak paylaşalım, Ericsson’un Apple’a Teksas mahkemesinde karşı dava açtığı bilgisi Reuters’de yer alan bilgiler arasında.

Bakalım önümüzdeki günlerde bu dava ile ilgili ne karar çıkacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir