Apple’dan yıl sonu satın alma haberi: Catch ve BroadMap

Apple yıl içerisinde dur durak bilmeden yoluna devam ediyor. Sanıyorum gelecekle ilgili büyük planları var yada belki bir gün lazım olur diye satın almalar yapıyor.:) Şakası bir yana Apple, 2013 yılında 10 satın alma yaptı. Bunların birçoğunu sizlere duyurduk.

2013 yılı Apple açısından bir hayli hareketli geçti. Karlı da bir yıl geçirdi elbette. Ancak ileri dönük büyük planları da gözlerden kaçmıyor. Yılın en dikkat çeken satın alma haberi Topsy. Satın alınan şirketlerin çoğu küçük çapta şirketler olsa da herhangi bir bilgi de verilmiyor. Amaçlarını da gizli tutuyorlar. Bizler satın almayla ilgili amaçlarını vermeye çalışsak da bunlar gerçek açıklamalar değil. Kulaktan dolma veriler olduğu için netlik ifade etmiyor.

apple catch broadmap

Yıl bitimine birkaç gün kaldı ki 2 yeni satın alma haberi daha geldi. Apple Evernote isimli not tutma uygulamasının en büyük rakibi olan Catch uygulamasını tamamen satın aldı. Catch 2008 yılında kurulmuştu ve bu alanda köklü bir şirket bile denebilir. Zaten başından beridir de üstü kapalı olarak Apple’dan bir destek vardı şirkete. Sanıyorum kendi not uygulamasını yapma peşinde Apple. Bunu başarabilecek mi? Evernote’un elinde bulunan sektörden pay alabilecek mi bunu hep birlikte göreceğiz.

Apple, BroadMap‘i ise tüm çalışanlarıyla birlikte bünyesine kattı. Zaten 2014 yılı için Apple Map olarak büyük yenilikler bekliyoruz. Beklentiler böyle olunca da Apple hamle üzerine hamle yapıyor. Özellikle de hamlesini hali hazırda şirketleri satın alarak gerçekleştiriyor. Kimisini Apple Map’i geliştirmek için kullanıyor, kimisini de hali hazırdaki araçlarını daha da ileri taşıma için.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir