Apple’ın çift yönlü kablo takma kolaylığı, yeni Lightning bağlantı kablosuyla USB’ye de gelebilir

Apple geçtiğimiz yıllarda bağlantı kablolarında çift yönlü takma kolaylığını getirmişti. Zaten çok hassas olan bu kablo uçlarında şu şekildemiydi yoksa böylemiydi diye ufak zorlamalarla hem kablo ucu hem de cihazların kablo giriş kısımları hasarlanabiliyordu. Apple Lightning kabloda bunu kullanıma sunmuş ve çift yönlü takma kolaylığı getirmişti. Ancak kablonun diğer ucu olan USB kısmı ise yine eski usul tek yönlüydü. Bir sızıntıya göre Apple kablonun USB tarafını da çift yönlü yapmaya hazırlanıyor.

Sızıntının kaynağı geçtiğimiz yıllarda yayınladığı doğru sızıntılarla ön plana çıkan Sonny Dickson’a ait. Bu defa USB kablo ucunun çift yönlü kullanıma sunulabileceği sızıntısını teknoloji severlerle paylaştı. Görsele baktığımızda soldaki eski nesil USB ucu, yani tek yönlü olan. Sağ taraftaki ise iddaya konu olan çift yönlü bağlantı ucu. Pinler biraz daha inceltilerek tam ortaya alınmış. Bu şekilde de çift yönlü kullanım sunmak hedeflenmiş görünüyor.

apple çift yönlü usb kablo

Bazılarınız bu yeniliğe burun kıvırabilir ama gerçekten USB’yi çok kullananlar ne denli yerinde bir kullanım kolaylığı sunacağını tahmin etmişlerdir. Gerçekten çok işe yarayacağını ve özel sektörde de birçok aparatın bu tasarımı dikkate alacağını tahmin ediyorum. Şunu da söylemek lazım ki hali hazırda çift yönlü USB kablolar var. Ancak henüz yaygın ve kullanışlı değiller. Apple bu noktada bir iyileştirmeyle sahne alacaktır diye düşünüyorum.

Sizce çift yönlü USB, kullanım kolaylığı sağlar mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir