Apple’ın En İyi iPhone Akıllı Telefonları ve Pazarlama Stratejileri

Geçtiğimiz günlerde 1,5 trilyon dolarlık değerine ulaşmasıyla dünyanın en değerli şirketi olma unvanına bir adım yaklaşan Apple’ın en iyi akıllı telefonları ve pazarlama stratejileri detaylarıyla yazımızda.

Apple’ın En İyi iPhone Akıllı Telefonları ve Pazarlama Stratejileri

Kendine özgü işletim sistemi ve kaliteli malzemesiyle piyasanın en güçlü markalarından birisi olan Apple, ürettiği akıllı telefon, laptop vb. ile her zaman marketing listelerinin zirvesinde yer alıyor. Apple’ın pazarlama stratejileri bu noktada büyük önem taşımaktadır.

Apple’ın En İyi Akıllı Telefonları

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 pro max

4 GB RAM – 3969 mAh pil özelliğiyle öne çıkan iPhone 11 Pro Max, arka kamera 12 MP + 12 MP + 12 MP, ön kamera 12 MP yeteneğine sahip. 12 bin TL fiyatla ülkemize giriş yapan akıllı telefon, tüm akıllı telefon listelerinde zirvede yer alıyor.

Üç farklı kamera bulunmasıyla bir fotoğraf makinesi görevini üstlenen model, başarılı çekim yeteneğiyle öne çıkıyor. Ayrıca 11 Pro Max – XS Max arasndaki en büyük fark Pro Max’de 4 saat daha fazla pil ömrü bulunmasıdır.

iPhone 11 Pro

iPhone 11 pro

3046mAh pil kapasitesine sahip iPhone 11 Pro, bir üst modeli olan Pro Max gibi 3 kamera ile gelmektedir. Ortalama 11 bin TL fiyatla ülkemizde satılıyor olmasının yanı sıra 188 gr olmasıyla üst ve alt segmentindeki telefonlardan da bir hayli hafif.

iPhone 11

iphone 11

Ortalama 7 bin TL fiyatıyla iPhone pazarında fiyat/performans telefonları arasında yer alan iPhone 11, arkada dual 12 MP + 12 MP kamera kullanırken önde ise her zamanki 12 MP kamerası yer alıyor.

OLED ekran yerine LCD olması bir tık üzse de, 4 GB RAM ve 3110 mAh pil sevindiren özellikler arasında yer alıyor.

iPhone XR

iphone xr

6500 fiyatıyla X serisinin en iyi modeli olarak görülen iPhone XR, arka tarafta 12 MP kamera ve ön tarafta 7 MP kamera kullanmakta. 3 GB RAM ve 6,1 inç ekrana 2942 mAh pil özellikleriyle XR tercih edilebilir en iyi modellerden birisidir.

Apple’ın İşlemcileri Geliyor

Apple’ın İşlemcileri Geliyor

Teknoloji devi Apple, kendine özgü işletim sistemi ve tasarımlarının yanına bir de kendi ürettiği işlemcileri koymaya hazırlanıyor. 2021 yılında Mac’ler ile gelecek yeni işlemciler, piyasanın dengesini oldukça değiştireceğe benziyor.

Apple’ın Pazarlama Stratejileri

Apple’ın Pazarlama Stratejileri

1- Ürün Öncesi Merak

Her Apple ürünü öncesi gerçekleşen Apple lansmanı oldukça şatafatlı gerçekleşirken lansmanda modeller hakkında çok uçuk ve geniş örnekler de verilerek sektörün odağı haline gelinmeye çalışılır.

2- Manipülasyon

Ürün çıkışlarından önce film ve dizilerle anlaşılarak Apple’a ait ürün yerleştirmeler sık sık kullanılır.

3- Duygusal ve Görsel

Şirketler müşteri kitlesine hitap ederken müşteri kitlesinin büyük bir kısmının teknik bilgilerden yoksun bir şekilde markaya yönelik oluşturdukları bağ ile hareket ettiklerini bilirler. Bu yüzden de markalar, duygusal bağ oluşturabilmek için tüm şirket ve marka geçmişiyle harekete geçerler. Sayılardan ziyade uçuk görseller ve anılarla hitap ederler.

4- Geri bildirimleri Dikkate Almak

Apple her modelinde kullanıcılardan anketlerle, sosyal medya aracılığıyla ve servis istatistikleriyle geliştirmeler yapmaktadır. Kullanıcıların talep ettiği ekran boyutu, pil ve hafiflik gibi hususlarda radikal değişimlere gitmekten hiç çekinmeyen Apple, yakın zamanda dünyamıza çentik tasarımıyla girdi.

5- Kendine Özgü

Apple, kendine özgü işletim sistemleri, uygulama mağazaları, uygulamalar-yazılımlar, tasarımlar-çizimler ve marka değeriyle kendi potansiyel kitlesini yaratmayı başarmış durumda.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir