Apple’ın etkinlik tarihi kesinleşti. 10 Eylül

Resmi olarak doğrulanan etkinlik tarihi 10 Eylül oldu. Aylardır bu konu hakkında birçok haber ve dedikodu dolaşıyordu. Herhangi bir açıklama olmazken bile bu tarih için (yani 10 Eylül) apple çalışanlarının ajandaları incelendi, çeşitli sızıntılarla bu gün olduğu yüksek ihtimal tutuluyordu. Öyle de oldu; Apple, 10 Eylül’de San Francisco‘da düzenleyeceği etkinlik için davetiyelerini göndermeye başladı. Artık sayılı günler var.

Etkinlik Türkiye saatiyle 8‘de başlayacak. Şimdiye kadarki sızıntılar doğruysa etkinlikte iPhone 5S ve iPhone 5C tanıtılacak. Daha doğrusu bu iki ürün ön plana çıkacak. Beklentiler arasında başka ürünler de var. iPhone 5S’te güvenlik amaçlı parmak izi okuyucu, çift flash, 12 veya 13 MP kamera gibi özellikler bulunacak. Bir süpriz çıkmazsa siyah ve beyaz rengin yanında bir de altın rengi iPhone 5S göreceğiz. Tasarım olarak iPhone 5 ile aynı olacak, herhangi bir değişiklik yok.

apple etkinlik

iPhone 5C içinse, plastikten yapılmış ve farklı renk seçenekleriyle gelecek bir ürün olacağını söyleyebiliriz. Sonunda kullanılan “C” harfininse ucuz(cheap), kompakt(compact) veya renkli(color) sıfatlarını temsil ettiğine dair söylentiler var. Henüz hangi anlama geldiği açıklanmadı. Bu ve bunun gibi net olmayan tüm şeyleri 10 Eylül’de yapılacak tanıtımda öğrenmiş olacağız.

Bu etkinlikte başka bir ürün tanıtımı yapmayıp diğerlerini Ekim ayına sarkıtabilir. Çünkü iPhone’lara büyük beklenti var. Aynı tanıtımda belki gölgede kalabilir düşüncesiyel Ekim’de de yeni iPad ve iPad Mini‘nin tanıtımını yapabilir.

Ayrıca etkinliğin bir başka beklenti sebebi de iOS 7 olacak. Bu etkinlikte iOS 7’nin ne zaman servise sunulacağıda açıklanacak. Yeni nesil iOS’u iPhone, iPad, iPad mini ve iPod touch gibi cihazlar yükleyebilecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir