Apple’ın hisse senedi değeri 2012 Kasım’dan bu yana ilk kez 600$’ı aştı

Apple’ın borsadaki hisse senedinin (AAPL) değeri 2012 Kasım ayından bu yana ilk kez 600$ barajını aştı. Geçtiğimiz ay açıklanan kazanç raporu ve hisse geri alımlarını artırma duyurusunun ardından borsada olumlu bir hava esmeye başlamıştı.

2012 Eylül ayında Apple adına oldukça başarılı bir grafik vardı. Öyle ki hisse senedi değeri 705$ seviyesine ulaşmıştı. iPhone 5‘in tanıtımıyla çok güçlü bir ivme kazanmış ve bu değeri yakalamıştı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayından beri de 500$ değerinin etrafında geziniyordu. Yeni bir yükselişle 600$ barajını aşan Apple, bu şekilde devam edebilirse yıl sonu yapılması beklenen iPhone 6 tanıtımıyla 700$ seviyesini de kolayca aşabilir.

AAPL 2014 Mayıs

2. Çeyrek verileri ve hisse senedi geri alımlarının artırılması açıklamalarını, yatırımcılar oldukça olumlu karşılamış görünüyor. Ayrıca Kaliforniya mahkemelerince Samsung’tan yaklaşık 120 Milyon dolar tazminat kazanması da başarısını körükleyen bir başka neden.

Önümüzde WWDC etkinliği bulunuyor ki burada yeni ürünlerine ait ilk tanıtımları gerçekleştirebilir. WWDC 2014, 2-6 Haziran’da gerçekleştirilecek. Apple geçtiğimiz hafta Macbook Air modellerinin fiyatlarını sessiz sedasız düşürerek bir fiyat güncellemesi yapmıştı. Bu da yakında bir tanıtım olduğunu gösterebilir bize. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir