Mac App Store’ye Alternatif “HackStore” Güncellendi

HackStore, Nisan ayında ilk olarak kullanılmaya başlandı. Ancak, Mac App Store için iyi bir alternatif olarak görünmesine rağmen, bazı eksiklikleri vardı. İlk olarak yalnızca 50 uygulamaya sahipti. Ayrıca, HackStore’da bulabileceğiniz uygulamalar genellikle Mac App Store’da başarısız olmuş uygulamalardı.

Buna rağmen, HackStore yeni sürümü ile birlikte biraz da olsa değişti ve şu an eski haline göre çok daha iyi görünüyor. Kullanışlı tasarımı göze çarpıyor ve görünüm olarak Mac AppStore’yi andırıyor. Hatta eklenen bağlantılar sayesinde sadece, yeni ya da öne çıkan veya kategorize edilmiş uygulamalara erişebiliyorsunuz. Ancak, basit dilbilgisi ve yazım hatalarını gördüğünüz zaman, HackStore’un hala mükemmellikten uzakta olduğunu düşünebilirsiniz.

Appstore için alternatif olmayı hedefleyen hackstore

Buna rağmen, sadece işlevsellik yönünden programa baktığımızda, açıkçası, gerçekten iyi çalıştığını söyleyebiliriz. Uygulamalara tıkladıktan sonra açılan sayfadan, uygulamanın indirme linkine erişebilir ve tek tık ile indirebilirsiniz. Uygulamaların güncellemeleri çıktığın zaman, HackStore’daki uygulamalarda anında güncellenir ve bu işinizi oldukça kolaylaştırır. Yukarıda yer alan güncelleştirme simgesi size yeni bir güncellemenin olup olmadığını gösterir.

HackStore’da sınırlı sayıda uygulamanın bulunması gerçeği, tüm bu olumlu yönlerin üstünü örten şey oluyor. En çok işe yarayan yaklaşık 20 uygulamayı indirdikten sonra, işinize yarayacak uygulamaların artık kalmadığını göreceksiniz. 100 ya da daha fazla uygulama olmasına rağmen siz sadece bunların %20’sine sahip olacaksınız. Bu durum oldukça can sıkıcı ve umuyoruz ki bu oran ciddi anlamda bir artış gösterir. Bodega gibi diğer App store uygulamalarını kullandığınız zaman ise onların gerçekten eşsiz olduğunuz göreceksiniz.

HackStore’da bundan 6 ay sonra neler olabileceğini düşünelim;

Mesela; uygulama geliştiriciler HackStore menüsünden basit bir şekilde kendi uygulamalarını HackStore’a yükleyebilsin ve güncelleştirmeleri yapabilsin. Bu tarz şeyler eklenebilir.

Peki, yaz siz HackStore hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mac için HackStore’a göz atmak isteyenler buradan bakabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir