AppStore Türkiye’de uygulama fiyatlarına zam kapıda

Uygulama mağazası AppStore, aralarında Türkiye’nin de olduğu 5 ülkede zam yapmaya hazırlanıyor. Zam yapılacak ülkeler şu şekilde; Türkiye, Hindistan, Endonezya, Avustralya ve Güney Afrika. Ülkeler Apple’ın 3. parti kapsamındaki ülkeler.

Kullanıcılara gelen bilgilendirme mailine müteakip, sanki 1 Nisan şakası gibi bugünden itibaren eski fiyatlarından zamlı olarak alışveriş yapabileceksiniz. Alışverişlerdeki para birimleri üzerinden zam gerçekleşiyor. Bildiğiniz gibi Apple, uygulama mağazasındaki satışları o ülkenin para birimine göre yapıyor. Bu kapsamda da; Avustralya doları, Hindistan rupisi, Endonezya rupiahı, Türk lirası ve Güney Afrika randı para birimlerini kullanan Apple kullanıcıları artık zamlanmış fiyatlarla uygulama alacak.

appstore

Sebep olarak değişkenlik gösteren kur fiyatları olduğu belirtiliyor. Ancak uygulamalardaki zammın oranı vs hakkında bir bilgi de paylaşılmadığını belirtelim. Normalde geliştiricinin 1 dolardan sunduğu uygulamalar; 1,79TL‘den satışa sunulması gerekirken bir süredir 1,99TL‘den satışa sunuluyordu. Bu da zammın kapıda olduğuna göz kırpıyormuş ama uyanamadık doğrusu. 🙂

AppStore’un indirim yaptığı ülkeler de var. Bunlar; İsrail ve Yeni Zelanda kullanıcıları olacak. Yeni shekel (israil) ve Yeni Zelanda doları hesaplı kullanıcılar bu indirimden faydalanabilecekler.

Zamlar muhtemelen önümüzdeki 24 saat içinde gerçekleşecek. Yani henüz eski fiyattan uygulama indirebilmeniz mümkün. Hani aklında uygulama olup bir türlü indirmek için fırsat bulamayanlara acele etmesi duyrulur. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir