Audiko İle Kendi Zil Sesinizi Yapın

Birçoğumuz Apple’ın kendi zil seslerini kullanmaktan usanmış ve farklı ses tonları arayışlarına geçmiş durumdayız. Birçok kişi de iPhone zil sesini değiştirmenin mümkün olmayacağını düşünmekte. Örneğin ben ilk olarak Mary Hopkin tarafından söylenen ve daha sonra Türkçeye de çevrilen (hatta taraftar marşı olarak da kullanılan) Those Were The Days şarkısını zil sesi yaptım, birçok kişi nasıl yaptığımı sormakta. Aslında biraz zahmetli birkaç işlem sonucunda yapılıyor olsa da bunu kolaylaştıran bir işlemden bahsetmek istiyorum.

Audiko-1

Audiko, kendi zil sesinizi yaparak iPhone’unuzda kullanmanızı sağlayan ve internetten zil sesi yapmak için şarkılar araştırmanıza gerek bırakmayan kullanışlı bir uygulama. Favori şarkılarınızı, filmlerden alıntıları ve buna benzer sesleri zil sesi yapmak Audiko ile çok kolay bir hale gelecek.

Uygulamayı kullanmak inanılmaz derecede kolay. Audiko ile ses kliplerinizi iTunes Müzik Kütüphanesini kullanarak kırpma imkânına sahip olacak ve maksimum 30 saniyelik zil seslerinizi oluşturabileceksiniz. Bütün yapmanız gereken kütüphaneden istediğiniz şarkıyı seçmek ve dilediğiniz kısmı seçerek tamam demek. Ses klibi çevrimiçi olarak saklanacak ve bilgisayarınıza kaydettikten sonra iTunes ile zil sesi olarak telefonunuza ekleyeceksiniz. (Bu aşamada iTunes’dan daha kullanışlı olduğunu düşündüğüm Tongbu uygulamasını tavsiye ediyorum)

Kendi zil sesinizi oluşturabilme imkânı tanıyan bu uygulamada, zil sesini oluşturmayla uğraşmak yerine farklı kullanıcılar tarafından oluşturulmuş 10 milyonun üstündeki zil seslerinden bir tanesini de seçebilir ve kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken indir (download) tuşuna basmak ve çevrimiçi olarak hesabınıza kaydedilen zil sesini bilgisayarınıza kaydetmek.

Uygulamanın son güncellemesi ile birlikte arama çubuğu yerleştirildi v4 böylelikle aradığınızı daha kolay bir şekilde bulmanız hedeflendi. Örneğin “Star Wars” aramasını yaptığınızda yüzlerce ses klibine ulaşabilirsiniz ve bu sesleri ister zil sesi isterseniz mesaj sesi olarak kullanabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere sadece 30 saniyelik ses klipleri oluşturabiliyorsunuz. Online olarak iTunes Kütüphanenize kaydettiğiniz bu dosyanın formatının mp3 olmasından dolayı bu sesi m4r olarak kaydetmeniz gerekir.

Peki, bu dosyayı m4r formatında nasıl kaydedersiniz?

Adım 1: Şarkıyı iTunes kütüphanenizde bulduktan sonra sağ tıklayarak “Kayıpsız Ses Dosyası Oluşturma” seçeneğini bulun.

Adım 2: Yeni şarkı oluşacak, bunu sağ tıklayarak “Windows’ta Göster” seçeneğini seçin. Yeni şarkınız m4a formatında görünecek, onu seçin.

Adım 3: Şarkının .m4a olan uzantısını .m4r olarak değiştirin. (Uzantıyı değiştirdiğinizden emin olun, dosya adını değil çünkü bu adım önemli çünkü zil sesi dosyası haline getirebilmek için bu adım şart)

Adım 4: iTunes’a dönerek yeni oluşturulan kısa parçayı silin. Size çöpe mi atmak istediğinizi yoksa iTunes’da tutmak mı istediğinizi soracak, dosyayı tutmanız gerek çünkü şarkıyı kaldırırsanız zil sesi iTunes’a düzgün kaydolmaz.

Adım 5: Windows’a geri dönerek kaydettiğiniz m4r uzantılı şarkıyı bulun ve çift tıklayarak açın. Şarkı iTunes kütüphanenize otomatik olarak eklenecektir.

Adım 6: Cihazınızı USB bağlantısı kullanarak bilgisayarınıza bağlayın.

Adım 7: iPhone kısmından Zil Sesleri kısmına gelin ve şarkınızı göreceksiniz, tüm sesleri senkronize edin.

Senkronizasyon tamamlandığında cihazınızdan yeni zil sesinizi seçebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir