Auto App Updater İle Uygulamalarınızı Güncel Tutun

Apple cihazlarımızı kullanırken uygulamalar için güncellemeler geldiğinde genelde bu güncellemeler yok sayar veya güncelleme yapmayı unuturuz. Hatta genelde birçok uygulamanın güncellemesi üst üste birikir ve bu da güncelleme ypmak istediğimizde büyük zaman kaybı yaşamamızı sağlar.

auto-app-updater

Eğer buna benzer problemler yaşıyorsanız ve Jailbreak yaptısanız, Cydia’da bulunan Auto App Updater adlı tweak mutlu olmanızı sağlayacak cinsten. Keza Auto App Updater tweakı sayesinde güncellemeleriniz sizi rahatsız etmeyecek, eğer bir uygulamanın güncelleme zamanı geldiyse, sizin yerinize otomatik olarak güncellemeyi yapacak. Böylelikle manuel olarak güncelleme yapmayacak, zamandan tasarruf etmiş olacaksınız.

Auto App Updater tweakı, Nopper ismindeki bir geliştirici tarafından yapılmış  bir eklenti. Herhangi bir uygulama ikonu bulunmayan bu eklentinin ayarlarını yapabilmek için telefonunuzun Ayarlar menüsüne gitmeniz yeterli. Eklentinin ayarlarını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Eklentinin ayarları arasında eklentiyi etkinleştirme, güncelleştirme denetlemelerini ne kadar sürede yapmasını istediğinizi ayarlamaya yarayan kısım, güncellemeleri sadece Wi-Fi üzerinden yapmak isteyip istemediğinize dair kısım ve güncelleme dentlemesini elinizle yapabileceğiniz bir kısım mevcut.

Ueklentiyi kullanmaya başladığınızda ne kadar pratik olduğunu görebileceksiniz.  Tweakı deneyenlerden edindiğimiz bilgide, bir saatlik arayala güncelleme denetlemesi yapıldığında, sadece bir saat içinde iki adet uygulama güncellemesi yaptığı duyumunu aldık. Bu güncellemelerin ardından, Update Now (şimdi güncelle) butonuna basıldığında, herhangi bir güncelleme bulunamadığı bilgisi de ek bilgi olarak verilmiş durumda.

Tabi ki Google chrome’un son güncellemesinde beklenenin aksine uygulamanın tam bir fiyasko şeklinde olması gibi bazı uygulamaların güncellemelernin ardından stabil olmaması gibi bir risk de söz konusu. Bu tarz durumları göz ardı ederek tüm uygulamalarınızın güncel olarak cihazınızda bulunmasını istiyorsanız, tweakı ModMyi reposundan 2.99$ gibi bir ücretle edinebilirsiniz.

auto-app-updater-1

Öte yandan, tweakın bir güzel özelliğinin de, güncellemelerin ne amaçla yapıldığı bilgisini görebiliyor olmanız olarak belirtmekte fayda var.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir