BBM Yalnızca iPhone’a Geliyor

Birçok teknoloji forumunda Blackberry’nin meşhur mesajlaşma programı olan BBM (Blackberry Messenger) uygulamasının iOS ve Android için çok yakında geleceği haberlerini okumuşunuzdur. Fakat iPad kullanıcıları için Blackberry yazılım elemanlarından olan Vivek Bhardwaj’dan kötü bir haber geldi. Keza BBM şu an yalnızca iPhone ve Android tabanlı mobil telefonlarda kullanılabilecek. Öte yandan, iPad ve tabletler için BBM’in gelip gelmeyeceği konusuna değinilmedi.

bbm-ios-android-1

Tabletler için BBM’in gelmeyeceği konusu bir hayli şaşırtıcı oldu. Keza birçok iş adamının işlerinde iPadlerini aktif bir şekilde kullandığı düşünüldüğünde BBM’in kullanım sayısının bir hayli yüksek olması öngörülüyordu.

Vivek Bhardwaj ile yapılan röportajdan öne çıkan kesitler şu şekilde:

Bu noktada iOS ve Android desteğinden bahsedeceğiz, iOS 6 ve üstü sürümleri kulanan cihazlar BBM kullanabilecek.

Esas odaklandığımız kesim tekrardan akıllı telefonlar ve bu noktada BBM esas amacına ulaşmış olacak. BBM sözleşmesine ve aktivitelerine göz atarsanız BBM’in varoluş sebebinin mobil cihazlar ve hareket halindeki insanlar olduğunu göreceksiniz.

Tabletlere, bilgisayarlara ve ekranlara baktığınızda kullanım şekli ve davranışlar değişkenlik gösteriyor. Bizim açımızdan bakıldığında BBM’in odak noktası akıllı telefonlar olarak öne çıkıyor.

Bhardwaj’ın iyi bir noktaya parmak bastığı görülüyor.Keza eğer tabletinizi her an yanınızda taşıyorsanız, tablet üzerinden mesajlaşıp sohbet etmek çok mantıklı. Tabletini yanında taşıyan insanların çoğunluğu iş insanları olarak öne çıkmakta. Normal insanların yanında sürekli olarak taşıdığı bir cihaz varsa o da mobil telefonlarıdır.

bbm-ios-android-2

Bu açıdan bakıldığında, Blackberry’nin BBM’in yalnızca mobil telefonlarda kullanılmasına olanak sağlıyor olması sağduyulu ve tedbirli bir hareket olarak görünüyor. Öte yandan Facebook’un mesajlaşma uygulaması ve Google’ın yeni çıkardığı Hangouts uygulamalarının da iPad sürümleri mevcut değil.

iOS 6 ve üzeri sürümlere sahip iPhoe kullanıcılarının indirebileceği BBM uygulamasını telefonunuza kurduğunuzda aşağıdaki özelliklerden faydalanabileceksiniz:

  • BBM sohbetlerine doğrudan katılma
  • Aynı anda birden fazxla kişiyle sohbet
  • Sesli not paylaşabilme
  • Blackberry grupları ki bu önemli bir özellik: BBM kullanıcıları 30 kişiye kadar gruplar oluşturabilir ve takvim, fotoğraf, dosya ve daha fazlasını paylaşabileceksiniz.

Karşılaştırılacak olduğunda, Google kendi açısından Hangouts uygulamasının iPad sürümünün yayınlanacağı tüyosunu verirken aynı şekilde Facebook tarafından da Messenger uygulamasının iPad için sunulacağı, bunun üzerine çalışmaların yapıldığı bilgisine yer verildi.

Bunların yanı sıra, diğer önemli mesajlaşma uygulamalarının da bu yılın sonlarına doğru tablet desteğini sunmaya başlayacağını, bunun arkasından Blackberry’nin de bu furyaya ayak uyduracağını tahmin ediyoruz.

Sizce BBM ne kadar kullanılabilir olacaktır? Çıktığı zaman ücretli olursa kullanmayı düşünür müsünüz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir