Biraz da Gülelim – Kaçakçılık Yaparken Yakalanan Çinli

Cep telefonlarının ilk çıktığı günden bugüne cep telefonu kaçakçılığı bir sektör haline gelmiş ve devletler ne kadar önlem alırlarsa alsınlar bunun önüne geçemiyorlar. Mazisi çok eskiye dayanan bu mesleğin erbapları, kendilerince çeşitli yöntemler geliştirmiş olsa da, Çin’de kaçakçılık yapmaya çalışırken yakalanan dramına hepiniz çok güleceksiniz.

Burası Apple bloğu burada böyle haberlere ne gerek var diyenleri duyar gibiyiz fakat kaçakçılık yapılan telefonların iPhone olması açıkçası ilgimizi çekti biz de kullanıcılarımızla paylaşalım istedik.

Daha önce iPhone alabilmek için sevgilisini satılığa çıkaran gencin haberine konu olan ülke olan Çin’de, özellikler iPhone denildiğinde akan sular duruyor desek yanlış olmaz. Hâl böyle olunca bu cihazların kaçakçılığını yapmak isteyen insanların da gözleri sanki biraz kara oluyor. iPhone ilgisinin oldukça yoğun olduğu Çin’de, üzerinde taı tamına 94 adet iPhone ile yakalanan zanlı oldukça sansasyona yol açtı. Ülkeye üzerindeki 94 adet iPhone ile girmeye çalışan gencin hikayesi ise şöyle: Çin’de yayın yapan Sina News adlı haber sitesinde yer alan habere göre, ülkeye Hong Kong sınırında bulunan Futian Limanın’dan girmek isteyen kaçakçı Çinli, yürüyüşünün bira tuhaf olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekmiş, valizinde göze çarpan herhangi bir unsur olmasa da, üst aramasında vücuduna sarılı olan 94 adet iPhone’u şüpheli yürüyüşü sebebiyle yakalatmış. Ek bilgi olarak vermekte fayda var, bu 94 adet iPhone’un ağırlığı tam olarak 12 kilogram geliyormuş.

Çin’de iPhone fiyatlarının oldukça uçuk olması –ki bir adet iPhone ülkede 2400 dolar civarında satılıyor- insanları yurt dışından bu şekilde cihaz sokma yoluna itiyor. Öte yandan kaçakçılık yapmaya çalışırken yakalanan gencin ülkeye hangi ülkeden girmeye çalıştığı ve iPhone’ları nereden aldığı konusunda net bir bilgi sahibi olamadığımızı belirtmek isteriz.

Buyurun, Çinli kaçakçının ve kaçak olarak ülkeye sokmak istediği iPhone’ların fotoğraflarına hep birlikte bakalım:

çinli kaçakçı-2 çinli kaçakçı-3 çinli kaçakçı-5 çinli kaçakçı-1

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir