Torrent Rahatlığı iOS’a Geliyor

Geçtiğimiz Nisan ayında Bittorrent firması tarafından Bittorrent Sync uygulamasının Alpha sürümü açıklanmıştı. Dağıtım teknolojisi kullanılarak çalışan uygulama sayesinde, cihazlar arasında veri alış verişi bulut teknolojisini atlayarak mümkün hale gelecek.

Geçtiğimiz ay uygulamanın beta sürümü yayınlanmış, Google Play Store’da Android sürümü de kendisine yer bulmuştu. iOS kullanıcıları üzülmesin geçtiğimiz günlerde de uygulama App Store’de iOS kullanıcılarıyla buluştu.

Android sürümünde olduğu gibi, uygulamanın iPhone ve iPad sürümü kullanıcılara çalışma klasörlerini senkronize ederek fotoğraflarını ve istedikleri dosyaları arkadaşlarıyla, çalışma arkadaşlarıyla ve daha fazla kişiyle paylaşabilmelerine imkan sağlıyor.

Bittorrent Sync uygulaması, mobil ve masaüstü cihazlar arasında ücretsiz olarak veri paylaşımına güvenlik ve özelinize olan etkisini minimum seviyede tutarak izin veriyor.

BitTorrent-Sync-1 (1)

Uygulamanın tanıtımı şu şekilde:

Bittorrent Sync, Bittorrent firması tarafından çıkarılan yeni uygulama olup, istediğiniz sayıda dosya ve klasörünüzü etrafınızdaki güvendiğiniz cihazlarla dilediğiniz gibi paylaşmanızı sağlamaktadır.

iOS için BitTorrent Sync uygulması senkronize ettiğiniz tüm klasörlere erişim sağlayarak hareket halinde olsanız bile fotoğraflarınızı ve videolarınızı arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle rahatlıkla paylaşmanızı sağlar.

Uygulamanın kullanımı çok kolay olmakla beraber, Mac bilgisayarınızda depoladığınız fotoğraflarınıza da ulaşabilmek için basit fonksiyonlar içermektedir. Bu uygulama sayesinde dosyalarınızı iPhone’unuza yollayabilir, iPod Touch ihazınızdaki fotoğraflarınızı laptopunuza aktarabilir, projelerinizi evdeki bilgisayardan iPad’inize aktarabilirsiniz.

Bittorrent Sync basit bir konseptle yola çıktı: Nerede olursanız olun verileriniz size aittir. Bunun anlamı çalışmalarınızı dünyanın neresine giderseniz gidin  icihazınız ve masaüstü cihazınız arasında transfer edin.

Bittorrent firması tarafından iTunes Store’daki notlar şu şekilde:

  • iOS cihazınızda senkronize ettiğiniz klasör ve dosyalarınıza ulaşım sağlayın.
  • iOS cihazınızdan fotoğraf ve videolarınızı senkronize ettiğiniz klasörlerinize ekleyin.
  • BitTorrent Sync kullanan icihaz kullanıcısı arkadaşlarınıza video ve fotoğraflarınızı hızlı ve kolay bir şekilde iPhone’unuzdan mobilden mobile kolaylıkla yollayın.
  • Film Rulosu’ndaki fotoğraf ve videolarınızı bilgisayarınızdaki klasörünüze yedekleyin.
  • Veri transferleri şifrelenmiş ve özel anahtar kodlarıyla koruma altına alınmaktadır.
  • Bilgileriniz bulut depo alanında hiçbir şekilde depolanmaz.
  • iOS uygulamasına ve Senkronize edilmiş klasörlerinize ulaşmak kameranızla fotoğraf ve QR kod çekmek kadar basittir.
  • BitTorrent blogunda yer alan bir habere göre, senkronize işlemi herhangi bir sunucuya ihtiyaç duymuyor ve bu da olası hack ve korsan işlemin önüne geçmek için bir önlem olarak görülüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir