BlackBerry 7 ve 7.1 ‘de YouTube uygulama sorunu

BlackBerry kullanıcılarının 7 ve 7.1 sürümünü kullanarak YouTube uygulamasında sorun yaşadıklarını dile getiren isim CrackBerry. Telefonun kullanıcıları hali hazırda kullandıkları Youtube uygulaması ile site üzerinde video aramasını gerçekleştirebiliyorlar. Bu konuda herhangi bir sorun yaşanmazken; video izleme sırasında ise aynı şeyi söylemek mümkün olmuyor. 

Blackberry 7 ve Youtube app sorunu

YouTube uygulamasıyla yaşanan bu sorun sanıyorum yetkililerin henüz bilgi dahilinde değildi. Ya da önleyemedikleri/geç kaldıkları bir durum söz konusu. Ki bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. CrackBerry‘nin duyurusunun ardından sanıyorum Google tarafından da bir güncelleme gelecektir. 

BlackBerry OS 5 ve 6 kullanıcılarında YouTube uygulamasında herhangi bir sorun bulunmuyor. Sorunun Blackberry’den kaynaklandığı da olasılık dahilinde olsada, Crackberry bu konuda direk sorumlu YouTube’u gösteriyor. Söz konusu uygulama sorunu olduğu için zaten uygulamadan kaynaklı bir sorun olabileceği de aşikar.

Ancak Bleckberry 7 ve 7.1 kullanıcıları Google’dan gelebilecek haberi beklerken de Youtube’u farklı alternatifler ile kullanmaya devam edebilirler. Bu konudaki alternatiflerden ilki; Opera mobil tarayıcısı. Fakat bildiğiniz gibi Opera mobil tarayıcıda video kaliteleri çok düşük seviyeden veriliyor. Bu da aslında çözümün ayrı bir sorunu olabilir. 

İkinci bir çözüm noktası da videoların kendilerine mail aracılığıyla gönderilmesi ve bu bağlantıların açılarak yüksek kalitede izlenebilmesi. Genel olarak olumlu tepki alan bu alternatif biraz çetrefilli. BlackBerry’nin en son akıllı telefonu Blackberry Z10‘un ise bu sorundan etkilenmediği belirtiliyor. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir