Büyük Parmaklılara Özel Klavye

Ukraynalı geliştirici Dmytro Shults tarafından iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları için yeni bir klavye geliştirildi.

ThickButtons adı verilen bu uygulama, özellikle büyük parmaklı olan ve yazı yazarken güçlük çeken kullanıcılara hitap eden, patentli bir teknoloji olan yazı yazarken bir sonraki harfi tahmin ederek o harfi büyüten ve parmağınızın büyüklüğünden dolayı yazmanızı kolaylaştıran ve hata payını en aza indiren bir uygulama.

ThickButtons-2

Bu tarz giriş metodu, özellikle dört inç ekranlı büyük iPhone’larda tek parmakla yazı yazarken daha kesin sonuçlar almanızı sağlayacaktır. ThickButtons uygulaması ek bir antrenman istemiyor ve herhangi bir dil ile rahat bir şekilde kullanılabilir.

ThickButtons aynı QWERTY klavyelerdeki gibi yazmanıza müsaade eden ve basit isimleri yazarken çok seveceğiniz, kısaltmalar ve otomatik düzeltmeler yapan bir klavye.

Uygulama içerisinde yerleşik bir sözlük bulunsa ve kısaltmalardan dolayı meydana gelen yazım yanlışlarını düzeltmeye zorlasa ve bu rahatsızlıktan kurtarsa daha iyi olurdu gibi sanki. Bunun yerine ThickButtons uygulaması yanlış bir tuşa bastığınızda silme tuşuna bastığınızda son bastığınız tuş ile birlikte sağ ve solundaki harfleri büyüterek doğru tuşa rahat bir şekilde basmanızı sağlıyor.

Tuş boyutunu dilediğiniz gibi ayarlayabilir, vurgulamayı aktifleştirebilir, klavye boyutunu dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve uygulama içerisinden dilediğiniz temayı seçerek kullanabilirsiniz.

Uygulamanın en güzel özelliklerinden biri de, siz yazı yazdıkça yazı yazma alışkanlıklarınızı öğrenerek dinamik olarak yazacağınız harfi tahmin etmesi ve ona göre harf boyutunu büyütüyor olması ki bu da yazı yazma hızınızı ve doğruluk oranını arttıracaktır.

Şimdilik ThickButtons uygulamasının en büyük handikabı iPhone klavyesinden çok daha yavaş olması olarak öne çıkıyor ki büyük bir ihtimalle gelecekte yapılacak olan güncellemelerle bu eksiklik de giderilecek ve düzeltmeler yapılacaktır.

ThickButtons-bayrak

Sadece iOS 8 ile uyumlu olan bu uygulama, iPhone, iPod Touch ve iPad cihazlarında kullanılabilir ve 32 farklı dil desteği bulunmakta ki bu diller Bulgarca, Çekçe, Hırvatça, Danca, Hollandaca, İngilizce, Estonyaca, Fince, Fransızca, Almanca, Norveççe, Yunanca Macarca, İtalyanca, Letonca, Litvanyaca, Lehçe, Portekizce, Romence, Rusça, Sırpça, Slovakça, İspanyolca, İsveççe, Türkçe, Ukraynaca ve Endonezya dili ve Slovence.

Uygulama App Store gibi Android cihazlar için Google Play Store’da da bulunmakta ve 2013 Mart ayından bu yana bir milyon indirilme sayısını geçmiş durumda.

ThickButtons uygulaması App Store’da 1.99 dolar fiyatından satışa sunulmuş.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir