Çapraz Link Değişimi

Google algoritması dahilinde sitenize eklenmiş olan linkler, bu linklerin eklenme şekilleri sizin gerek google arama sonuçlarındaki sıralamanıza gerekse de pagerank değerine etki eden en önemli özelliklerden bir tanesini oluşturur. Dış sitelerde bulunan, sitenize ait linkler sizin için birer backlinktirler, bu nedenle de alınacak backlinkin geçerli bir backlink olabilmesi için ufak ama önemli ayrıntılar bulunuyor. Bu ayrıntılardan en önemlisi karşılıksız olarak sitenizin linkini eklemiş yada ekleyecek olan diğer sitelerdir. Bu zamanda kimse kimsenin sitesinin linkini karşılıksız olarak sitesine eklemez hele PR değeri yüksek olan bir siteyse hiç eklemez diyebilirsiniz. Ancak, karşılıksız link demek aynı zamanda çapraz link değişimi anlamına da gelir ki eklenen ve eklediğiniz siteler google gibi arama motorlarınca karşılıksız olarak alınmış linkler durumunda olurlar.

Fakat yine de sitenizde çok fazla link olmamasına özen göstermelisiniz, aksi halde google’ın artık göz yummadığı ücretli reklam olayına girmiş olduğunuzu algılayabilir, bu ise size olumsuz olarak yansıyabilir. Görüleceği üzere Google SEO ve Google Optimizasyon konuları hayli önem arzeden bir konudur. link-degisimi2Çapraz link değişimi basit olarak açıklamak gerekirse, sahip olduğunuz A ve B şeklindeki iki sitenizden anlaşacağınız diğer iki site sahibi olan arkadalınızla yapılacak olan çapraz link değişimidir.

Siz “A” sitenizin linkini anlaştığınız kişinin “A”  sitesine ekletiyorsunuz ve ona kendi sitelerinizden “B” sitesinden link veriyorsunuz. Böylelikle elinizde karşılıksız görünen bir link elde etmiş bu şekilde bir backlink sahibi olmuş olacaksınız. Eğer bir den fazla siteye sahipseniz ve bu siteler farklı ip içeren ayrı sunucular üzerindeyse aynı işlemi kendi siteleriniz üzerinden de yapabilirsiniz. Ama örnek olarak reseller sahibisiniz ve tek ip kullanarak 10 tane siteniz varsa o zaman bu linklerin size bir getirisi olmayacaktır. Bir de dikkat etmeniz gereken mesele şu ki, google sonuçlarında sitenize ait backlinkleri kontrol ederken bir çok backlink görünmeyebilir ve görünenler ise sizi tatmin etmeyen backlinkler olabilir. Bu durumda karamsar olmayın, çünkü google algoritmasının anlaşılmaması için uygulaya geldiği bir metoddur ve tüm backlinkleriniz sonuçlara yansımaz ve bu google datacenterlarında ayrı bir şekilde değerlendirilir.

Bir çok backlinkinizin görünmemesi bunların backlink olarak algılanmadığı anlamına gelmez. Mesela yahoo dan baktığınızda da çok fazla backlink göreceğiniz gibi durumlar olabilir. Bu sebeple siz alabildiğiniz kadar güzel ve PR değeri yüksek, güncel sitelerden bol bol link edinmeye devam edin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir