Capti ile artık metinleri okumayın, sadece dinleyin!

Okumak aslında dünyanın en keyifli aktivitelerinden birisidir. Fakat okumak, çoğu zaman sıkıcı olabilen bir iş haline de dönüşebiliyor. Ya da okumak için fazla zamanınız olmayabiliyor. Bu nedenle bazı kitapları veya okumaya üşendiğiniz sayfalarca metni bu uygulama sayesinde dinlemeye başlayabiliyorsunuz. Uygulama bizlere Epub, PDF ve Doc dosyaları başta olmak üzere bir sürü dosyayı okuyabiliyor. Gerçi bu üç temel dosya uzantısı bizler için fazlasıyla yeterli ancak yine de uygulamanın diğer bir avantajı da internet üzerindeki herhangi bir metni kolaylıkla okyabilmesi. Yani Elmadoktoru üzerinde yazdığım bazı içerikleri uygulamaya okuttum ve gerçekten anlaşılır bir şekilde tane tane okuduğunu söyleyebilirim.

Tamamen ücretsiz ve bu kadar çok fonksiyonlu bir uygulamanın Türkçe dil desteğine sahip olması ise başlı başına bir şaşırma nedeni. Uygulama gerçekten sanki karşınızda biri oturup size okuyormuş gibi canlandırabiliyor. Yabancı terimlerin birçoğunu okunması gerektiği  gibi okuyor ve imla hatalarına dikkat ediyor. Yani virgül olan ve nokta olan yerlerde tonlamalara dikkat ediyor.

Trafikte bir yandan beklerken bir yandan da Jules Verne’nin 80 günde Devr-i alem kitabını dinlediğinizi düşünebiliyor musunuz? Ya da daha da fazlası, sayfalarca uzunluktaki okumanız gereken metinlerin hepsini bu uygulama sayesinde akşam uyumadan önce kulaklıklarınızdan dinleyebildiğinizi? Gerçekten de harika! Ben açıkçası bugüne kadar size birçok uygulama tanıttım fakat Türkçe dilde bu kadar kaliteli bir uygulama daha önce pek nadir rastladık. Bu nedenle eğer okumaktan da üşeniyorsanız Capti ile artık okumak yerine dinlemeye başlayabilirsiniz demektir.

Capti ayrıca DropBox başta olmak üzere birçok servis ile Sync olarak çalışabiliyor ki bu da dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabilmek anlamına geliyor. Eğer kitap okumaktan sıkılıyorum fakat okuyan olursa dinlerim diyorsanız mutlaka bu uygulamayı bir deneyin derim.

Capti uygulamasını indirmek için web sitesine ulaşabilirsiniz

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir