Cep Telefonları Artık 20 Saniyede Şarj Olacak!

İlk bakışta bir seçim vaadi gibi görünse de yakında bu gerçek olabilir. Şöyle ki Intel‘in düzenlediği bir yarışmada 1. lik ödülü hızlı şarj edilebilen bataryaya verildi. 

Ödülün sahibi henüz 18 yaşında olmasına rağmen bu büyük buluşa imza atarak tüm yarışmacıları geride bıraktı. California‘da yaşayan Eesha Khare ödülün sahibi. Bu genç kız yaşının çok daha ötesinde bir başarı sergiledi ve çağımızın büyük sorunlarından birisi diye tanımlayabileceğimiz cep telefonu şarjları üzerine bir çalışma yürüttü.

Intel yarışmasında birinci Eesha Khare

Aslında Khare daha önceleri kimya ve nano kimya dallarında belli bir bilgi birikimine sahipti. Bu bilgisini de genişletmeye çalışırken, sürekli şarjı biten cep telefonlarının bataryalarıyla ilgili çalışmaya başladı. Tabiki bu çalışmalarını da yabancı olmadığı kimya ve nanokimya nimetlerinden faydalanarak yürütüyordu. 

Hızlıca şarjı biten cep telefonlarının yavaş şarj olmasını daha da hızlandırmak istedi. Nano kimya bilgilerinden sıkıştırılmış enerji üzerine çalışmalar yaptı. Geliştirdiği batarya sayesinde hem şarj daha uzun süre gidecek, hem de çok kısa bir sürede şarj olacak.

Yarışmada 1. olan Khare 50 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu. Üstelik çok da ümitli konuşarak bu daha bir başlangıç ifadesini kullandı. Zaten yarışmanın hemen ardından Google şirketi Khare ile iletişime geçti bile. Bu da buluşun büyüklüğü ve yakında kullanıma sunulabileceğinin bir göstergesi olsa gerek.

İşte Eesha Khare ve Intel yarışmasından görüntüleri

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir