CES 2014’te bizi bekleyenler: Tabletler, akıllı saatler, 4K video

Yılbaşına geri sayım ile birlikte, her yıl Ocak ayında Las Vegas‘ta düzenlenen CES (Consumer Electronics Show – Tüketici Elektroniği Fuarı) teknoloji meraklılarının ilgi odağı haline geliyor. Bu yıl CES 2014 sahne alacak ve 7-10 Ocak tarihleri arasında teknolojiye dahil olan yeni ürünler bir bir teknoloji severlerin beğenisine sunulacak.

Biz elimizden geldiğince fuara dair önemli gelişmeleri paylaşmaya çalışacağız. Sanıyorum bu paylaşımları CES 2014 etiketli sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bu fuarda görmeyi beklediklerimiz neler şeklinde bir konu ele almak istedik. Bu konuda da bazı yabancı kaynaklardan bilgiler edinmeye çalıştık.

CES 2014

Akıllı Saatler (Giyilebilir Teknoloji)

  • Endüstri lideri Pebble’ın bu alana dair özel bilgiler paylaşması bekleniyor. Pebble’ın sitesinde 6 Ocak itibariyle canlı yayın düzenleyecek.
  • Fransız üretici Archos tarafından “akıllı saatlerin seçimi” hakkında bilgiler bekleniyor. 50 dolar altında ürünlerin beklentisi hakim.
  • Teknoloji devi Sony’den gelecek haftaki fuarda 3. nesil Android uyumlu Akıllı Saat bekleniyor.
  • Yeni firmaların da bu alana katılımları bekleniyor. Yani pastadan pay almak isteyen yeni girişim teknoloji firmlarının ürünlerini de görebilmek mümkün olabilir.

Tabletler

  • Samsung‘un yeni bir tablet tanıtacağı tahmin ediliyor ve bu tabletin adının Galaxy Note Pro olması bekleniyor. Cihazın özelliklerine dair söylentiler bile var; 12.9 inç 2560 x 1600 çözünürlüklü ekran, 2.4 GHz işlemci, 3 GB RAM, 9500 mAh batarya…
  • Archos sadece akıllı saatiyle değil 7 inçlik Android tabletiyle de sahne alacağı konuşuluyor.
  • Tayvanlı üretici Acer‘ın, Iconia B1 ve Iconia A1 tablet modelleri için yeni bir nesil ile kullanıcı karşısına çıkacağı duyumlar arasında.

4K Video

  • Yayın akışı şirketi Netflix‘in 4K görüntü için çeşitli girişimlerinin olacağı bekleniyor. Ürün müdürü Neil Hunt, 4K görüntü için televizyonlara ek donanım geliştireceklerini hatta büyük TV üreticileriyle ortak bir çalışmayla 4K uyumlu setlerin çıkarılacağı açıklamasını yapmış.
  • Güney Kore’li üretici LG‘nin de 55-, 65- ve 77- inç büyüklüğünde Ultra 4K, kavisli ekranlı ve OLED ekran teknlojisine sahip yeni modellerini tanıtması bekleniyor.
  • Polaroid, Empire Elektronics ile birlikte geliştirdikleri uygun fiyatlı 50 inç Ultra 4K TV’lerini CES 2014’e getiriyor. Şirket, pazara ilk 1000 dolar altı Ulta 4K TV’leri sokmak için iddialı olduklarını söylüyor.

Şimdilik CES 2014 öncesindeki beklentiler ve söylentiler bu şekilde. Bakalım teknoloji dünyası önümüzdeki hafta neler kazanacak…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir