Cihazınızın kilidini şarj yüzdeniz ile açın

Sürekli olarak ezberci bir eğitime karşı oldum, sanırım bundan dolayıdır ki her şeyi aklımda tutmayı sevmem. Fakat insanların büyük bir bölümü ve özellikle de meraklı arkadaşlarımız için bunun aynısını söyleyebilmek pek mümkün değil. Bir kere eliniz dolu olduğunda şifreyi söylüyorsunuz ve o arkadaşınız nasıl beceriyorsa o şifreyi unutmuyor. Her seferinde de şifreyi değiştirmek sanırım oldukça yorucu bir hal alır. Kullanacağımız Battery Passcode tweak’i ile ise bu soruna oldukça yaratıcı bir çözüm üretebiliyoruz.

Öncelikle, Cydia içerisindeki arama butonu ile Battery Passcode tweak’ini yükleyin. Daha sonrada Ayarlar sekmesinden Tweak’in ayarlarına giriş yapın. Şimdi bu alanda gördüğünüz “Use Original Passcode” seçeneğini etkinleştirin. Bu seçeneği aktif ettiğinizde dilerseniz, kendi şifreniz ile de giriş yapabiliyorsunuz. Yani her seferinde ve özellikle acil durumlarda eliniz birbirine girerek yeni parolanızı girmek zorunda kalmıyorsunuz. Ardından da “Respring” tuşuna basıyoruz ve cihazımızın ön belleğinin tekrardan başlamasını bekliyoruz. Şimdi cihazımıza giriş yapabilmek için artık bataryamızın yüzdesini kullanabiliriz.

Şimdi diyelim ki şarjınız %100 o halde 0-1-0-0 şeklinde şifreniz olmuş olacak. Eğer şarjınız %36 ise şifreniz de otomatik olarak 0-0-3-6 olacak. Eğer bunları denediğiniz sırada tam şarj durumunuz değişirse uğraşmamak için yine kendi orijinal şifrenizi de girebileceksiniz. Oldukça geniş bir güvenlik yöntemi ve böylece sürekli yenilenen bir parolaya sahip olabileceksiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir