Çinden Pes Dedirten Taklitçilik

Fake Apple StoreTaklitçilikte sınır tanımayan çin endüstrisi sahte iPad ve iPhone‘ları üretmekle yetinmemiş olsa gerek şimdi de adından sahte Apple Store ile söz ettirmeye başladı. Çindeki çakma Apple Store‘un tek farkı mağazanın adında yapılan küçük değişiklik oldu ki bu mağaza “Apple Stoer” olarak adlandırılmış. Tabiki içindeki tüm ürünler de yine çakma Apple ürünlerinden oluşuyor, taklit iphone, iPod Touch ve iPad 2’ler içlerinde Android işletim sistemi yüklü bir şekilde Apple Stoer’de satılıyor. Mesela iPad 2‘ler bu mağazada tabiri caiz ise 93$ gibi bir fiyattan kapanın elinde kalıyor. Mağazanın adının Apple Stoer oluşu belki de bir çok insan için bir yazım hatasından kaynaklandığı ve içindeki ürünlerin orjinal Apple ürünü olduğu imajı hedeflenen bu mağazalardan çinde iki tane bulunuyor.

Apple Stoer çalışanlarının üzerinde mavi t-shirt’ler de yer alan Apple logosu, mağazanın demirbaş şekli ve düzeni, (sarmal merdiven, standalar vb.) duvardaki Apple ürünlerine ait afişler ile tam bir Apple Store havası verilmiş olan bu çakma  Apple Stoer bu özellikleri itibari ile markaya ait ürünleri yakından tanımayan kullanıcılar için Apple hakkında olumsuz düşüncelere girebileceği ürünleri ile sanki Apple’a karşı yürütülen bir kampanya izlenimi veriyor.

Bilindiği gibi Çin anayasası bu tip taklit ve çakma ürünler için adeta teşvik niteliğinde düzenlenmiş olduğundan bu tip mağazalara da herhangi bir şey yapılamıyor oluşu ayrı bir konu. Sizi çakma Apple Store olan Apple Stoer’e ait reimlerle başbaşa bırakıyoruz.

Fake Apple Store Fake Apple Store

Fake Apple Store Fake Apple Store

Fake Apple Store

Kaynak: Birdabroad

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir