Çocuklar İçin Vine Kids Yayınlandı

2011 yılında Twitter tarafından satın alınan kısa video paylaşım servisi Vine, dün itiberiyle çocukları hedef aldıkları yeni bir uygulamanın tanıtımını yaptı. Vide Kids adlı yeni uygulama, animasyonlu karakterleri ile çocuklara video izleme imkanı veriyor ve genç izleyicilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Bu uygulamanın fikri, Vine çalışanlarından birinin iki yaşındaki kızı Vine videolarını izlerken ne kadar eğlendiğini fark etmesiyle birlikte ortaya çıkmış. En aşağıda izleyebileceğiniz videoda göreceğiniz küçük kız çocuğunun videosu da uygulamanın tanıtımı maksatlı kullanılıyor.

Daha sonrasında çalışmalara başlayan Vine ekibi yeni bir iOS uygulaması geliştirerek çocuklar için güvenli bir platform oluşturmayı hedeflemiş ve eğlenceli Vine videoları ile küfürlü ve yetişkin insanlara göre olan videolara maruz kalarak psikolojik olarak etkilenmemeleri amaçlanmış.

Vine tarafından yapılan açıklamada “ekranda parmağınızı sağa ve sola kaydırmak suretiyle yeni videoya geçiş yapabilirsiniz ve ekrana dokunarak ilginç sesler duyabilirsiniz.” şeklinde bir bildirimde bulunulmuş.   Uygulama Hack Haftası sırasında yayınlandı ve Vine mühendislerinin boş zamanlarında ortaya çıkardıkları bir uygulama olarak ön plana çıkıyor.

Vine Kids uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunuluyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir