Companion Uygulaması İle Rahatça Evinize Gidin

Gece geç saatlerde ıssız yollardan yürüyerek evinize gitmek zorunda kalıyorsanız ve yanınızda da hiç kimse olmuyorsa Companion uygulaması ile kişisel güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Çalışma prensibi açısından aslında çok kolay olan Companion uygulaması sizi birilerinin takip etmesini sağlar. Bu sayede yürürken herhangi bir şey başınıza geldiği anda sizi takip eden kişi polise veya başka yerlere haber verir, can güvenliğiniz sağlanır.

Can güvenliği açısından tehlikeli yerlerden yürümek zorunda kalıyorsanız Companion uygulaması üzerinden rotanızı seçebilirsiniz. Rotanızı seçtikten sonra sizi takip etmesini istediğiniz arkadaşınızı seçin. Eğer sizi takip eden kişi herhangi bir güvenlik problemiyle karşılaşırsa size uygulama üzerinden “İyi Misin” gibi sorular sorabiliyor. Herhangi bir tehlike anında da hemen polise haber verebiliyor. Tek başınıza yaptığınız yolculuğunuz sorunsuz bir şekilde bittiğinde ise uygulama üzerinden bildirim yapıyorsunuz ve sizi takip eden kişilere teşekkür edebiliyorsunuz.

Companion uygulaması nasıl kullanılır?

Play Store üzerinden uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı girin ve Next tuşuna basın. Ardından telefonunuza gelecek olan kodu uygulama içerisinde girin. Bu adımları geçtikten sonra uygulama sizden bazı bilgiler isteyecektir, bu bilgileri girin.

Artık uygulama kullanıma hazır, Where are you going sorusuna gitmek istediğiniz yeri yazarak devam edin ve Start Trip diyin. Yolculuğunuz esnasında kötü bir durumla karşılaşırsanız “I feel nervous” veya “Alert Mode” butonlarını kullanabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir