Cydia’da wow, you exceeded the number of package names this APT is capable of Sorununun Çözümü

Geçtiğimiz sene ecasi0n jailbreak aracı çıktığından beri Cydia’da yaşanan bir problem kullanıcıları oldukça rahatsız ediyor ve bu dertten mustarip birçok kişi mevcut. “Wow, you exceeded the number of package names this APT is capable” şeklinde çıkan ve bununla birlikte birkaç satır halinde devam eden hata kodu aslında repo kaynaklarından kaynaklanan bir problem.

Biz bu konuda sizlere “the number of package names this APT is capable of” ne demek, daha da önemlisi yaşadığınız bu problemden nasıl kurtulursunuz bununla ilgili yardımcı olmak istiyoruz.

Bu Problem Neden Çıkıyor?

Saurik tarafından Cydia’da yapılan açıklamada, bütün paketlerin yerel olarak indirildiğini ve APT’nin bu paketleri bir araya toplayarak tek veri yapısına çevirdiğin ve bu sayede belleği kısıtlı olan cihazlarda da çalışmasına imkân sağladığı bu sayede de paketlere büyük oranda daha sonraları da erişilebildiğini belirtti. Problemin kaynağına bakacak olursak, bu veri yapısının sadece 65535 adet paket alma kapasitesine sahip olması.

Cydia’daki varsayılan repoların yaklaşık 40 bin ve hatta daha fazla paketle birlikte geliyor olması ve yaklaşık olarak 15-20 bin paket için ancak yerinizin olması ve özellikle korsan jailbreak repolarında çok fazla paketin mevcut olması bu rakamı aşmanıza sebep oluyor ve bu sebepten dolayı da “you exceeded the number of package names this APT is capable of” hatası almanız kaçınılmaz oluyor.

Bu Problem Nasıl Çözülür?

Aslında bu problemin çözümü çok basit. Eğer bir önceki paragrafı okuduysanız ve bu problemi yaşadıysanız büyük bir ihtimalle ne yapmanız gerektiğini anlamışsınızdır. Bu şekilde yaşadığınız problemi aşabilmek için tek yapmanız gereken eklediğiniz repolardan birini veya birkaçını silerek kendinize biraz yer açmanız gerekmekte.

Repo nasıl silinir bunun cevabını arıyorsanız yapmanız gereken Cydia’ya girerek Cydia > Kaynaklar > Düzenle yolunu izlemek ve buradan fazla olan repoları silmek olmalı. Şunu not etmenizde fayda var, bazı varsayılan repoları (BigBoss, ModMyi.com, ZodTTD & MacCiti gibi) silmek pek akıllıca bir davranış olmayacaktır. Eğer alanınızın çoğunu harcayan bunlardan biriyse bu konuda tekrar düşünebilirsiniz.

Bu problem bir süredir cihazlarda görülmekte fakat bununla ilgili herhangi bir çözüm yolu sunamamış olmak da aslında biraz da bizim konuyu gözardı etmemizden kaynaklanıyor galiba.

Bu problemi daha önce yaşadınız mı? Yaşadıysanız nasıl çözdünüz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir