Daha Nice 5 Yıllara iPhone!

Apple’ın teknoloji dünyasına 29 Haziran 2007’de kattığı iPhone 5 yaşını doldurdu. Apple için önemli olan bu günde Strategy Analytics isimli araştırma şirketi ilginç bir araştırma raporu sundu. Raporun en ilgi çekici rakamları beş yıllık süreçte 250 milyon iPhone nakliyatı yapılırken, Apple, iPhone satışlarından 150 milyar dolar kazanç sağladığı oldu. Aynı raporda gelecek beş yıllık süreç için ise Apple’ın rakipleri tarafından hayli zorlanacağı ve işlerin eskisi kadar kolay olmayacağını söylese de Apple bu istatistiklerle dünyanın en değerli firmaları arasında lider konumda. Steve Jobs‘un ifadesiyle “üç cihazı bir araya getiren bir ürün” olarak tanıttığı iPhone, “devrim niteliğinde bir mobil telefon, geniş ekranlı iPod ve internet iletişimde çığır açan bir cihaz” olarak lanse edilmişti.

iPhone 5 Yaşında

Aradan geçen zaman içinde de alanının ilk ve öncü cihazı konumundaki iPhone tek başına rakiplerinin çıkardığı yüzlerce ürün ile tek başına mücadelesini devam ettiriyor. Son istatiki bilgi de geride kalan son mali çeyrekte Apple, dünya genelinde 35.1 milyon iPhone nakliyatı yaptı. Apple, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği WWDC gelişim konferansında, bugüne kadar iOS işletim sistemiyle çalışan 360 milyon iPhone, iPod touch ve iPad satıldığını açıkladı.

iPhone 5 Yaşında

Bu sonbaharda tanıtılması beklenen iPhone 5 ile bu istatistiki bilgilerin hayli değişeceği bir gerçek olsa da bu haliyle bile iPhone’un tüm dünyanın beğenisini kazanan en kararlı (donanımı ve işletim sistemi birlikteliği içinde) akıllı telefonu olarak yoluna devam ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir