Dashboard X ile iPhone Menüsü Şenlensin

iOS uygulama geliştiricileri jailbreak‘in yegane nimeti Cydia üzerinden öyle uygulamalar geliştirip paylaşıyorlar ki aslında bu aynı zamanda “neden jailbreak gerekli ki?” sorunun da çok güzel bir yanıtı olabiliyor. Yoksa birbirinden güzel ve cihaza yep yeni özellikler katan uygulamalardan mahrum kalmak onun tadını bilenler için en büyük hüsran olsa gerektir. İşte bu duyguları bizlere veren uygulamalardan bir tanesi de Cydia, Modmyi reposunda yer alan 1.99$ fiyatı ile Dasboard X olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama tıpkı Mac OS X gibi cihazınızın ana menüsüne widget eklemenize olanak tanıyarak cihazınızın ekran görünümünü zenginleştirebiliyorsunuz. Yine Cydia’dan indireceğiniz Dashboard X Widget‘leri ile dilediğinizi cihazın masaüstüne (springboard) koyabilirsiniz.

Özellikle Modmyi reposundan edindiğim Intelliscreen X gibi bu uygulama da bizim favorilerimiz arasına girecek gibi görünüyor. Ancak bu uygulamayı iPad‘de görmek apayrı bir güzellik olsa gerek. Bu uygulama ile beraber simgelerinizi ayarlamanızdan sonra altına yahut üst kısıma bir saat koymak isteyebilir yahut ana ekrana arama kutusu koymak isteyebilirsiniz.

Dashboard X

Tüm bunları yapmak için Dasboard X‘i yüklemek ve ardından dilediğiniz widget’ler arasından seçip yine Cydia’dan indirip Dasboard X içinden de ayarlamanız yeterli olacaktır. tabi Dasboard özelliğini aktifleştirmek için hareket veya tuş atamanızı sağlayacak olan Activator’de eğer cihazınızda yüklü değilse beraberinde yüklenecek ve siz atadığınız hareket veya tuş ile tüm widget‘leri aynı anda ekranda görebilecek yahut bu işlemi yapmadan da sabit widget’ler ekleyebileceksiniz. Konunun daha iyi anlaşılır olması açısından aşağıdaki resimler yardımcı olacaktır. Yukarıdaki resimde standart iPhone springboard’unun Dasboard X ile beraber nasıl dönüşebileceğini basit bir örnekle görelim.

Dashboard X Dashboard X

Sol üstteki resimde görüleceği gibi yine Cydia‘dan yüklediğimiz arama widget’ini boş alana koyarak her an bulunduğunuz ekrandan arama yapabilirsiniz. Yahut atayacağınız bir hareket ile Dashboard‘u aktif edip yüklü ve aktif edilmiş tüm widget’leri spotlight olarak görebilirsiniz. Evet bu hali ile size Mac dashboard’unu hatırlattığı kadar Android‘li cihazları da hatırlatabilecek bu uygulama bir çok widget üzerinden dilediğinizce zenginleştirilebilir. Ayrıca uygulama yeni olduğundan widget konusunda sıkıntı çekebilecek olsanız da zaman için bir çok widget’in ekleneceğini bilmek yeterli olacaktır.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir