Dofollow Bloglara Yorum ve Backlink

Bir çok blog ve webmaster forumlarında sıklıkla rastlayacağınız terimlerdir, “dofollow bloglar, satılık dofollow blog listesi” vb. açılmış konular ve atılmış mesajlar. Gerçekten de bu mesajlara değer veren hatta bu blogların linklerinin yer aldığı txt dosyalarına para verip alan kullanıcılar var. Tabiki arz varsa talep de oluyor halbuki talep varsa arz olunası gerekir ya o ayrı mevzu. Türkiye’de işler hep tersinden yapıldığı gibi bu işlerde de böyle yürüyor demek. Dofollow blog listeleri veya bu siteler, amiyane tabirle yorum kasıp, her yorumda da eklenecek site adresimizle beraber bize ileride backlink olarak geri döneceği duygusu ile yapılıyor.

Tabi tek amacın backlink arttırmak olduğu düşünülen SEO çalışmalarında (ki backlinkin önemi bu konuda çok büyüktür) özellikle pagerank değeri yüksek bloglara yazılacak olan sözde yorumlarla bu boşluğu büyük ölçüde doldurmak amaçlanıyor. Ancak, sizin gibi düşünen hatta söz gelimi PR5 olan bir blog sayfasında malum içeriğin altında yer alan 50 tane yorum, bu yorumlarda bulunan ve yorumlayanların site adreslerini taşıyan linklerin olması acaba backlink olarak düşünülse de google vb. arama motorları tarafından kıymete değer bir backlink olarak yorumlandığı mı düşünülmektedir? Sayfanın PR değerini içinde yer alan linklere böldüğünüzde elinizde ne kalacaktır ki? ayrıca yorum yapılan ilgili içerik ki yorum olsa gam yemeyeceğim 🙂 İnanın böyle sitelere bakınca yazıların altındaki yorum sahiplerinin genelde türkler olduklarını verdikleri yorumdan (thanks gibi) ve linklerden rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Bari yorum sistemini kullanıyorsunuz, Google Translate ile bir kaç cümle yazıp bunu çevirip öyle yorum ekleyip yine de site linkinizi koymak bu kadar zor mu? Hiç olmazsa işi etiğine uydurmuş veya yorumların silinme ihtimalini de bertaraf etmiş olmaz mısınız? Hem burada yer alan onlarca yorum içinden sizin yorumunuzun kaliteli backlink olarak arama motorlarınca algılanmayacağını bilmeniz bu boşa uğraştan sizi kurtarmış olacaktır. Sayfanın PR değeri ile eklenmiş olan linklerin üzerindeki dağılımlarını düşünmeden bunu yapanların bir de bu gözle ve etik manada da olayı değerlendirmeleri çok iyi olacaktır. belki de bu listeleri satın alarak “5-10$” ceplerinde kalacaktır.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir