DreamJB Yalan Çıktı

Geçtiğimiz hafta dreamjb.com adresinde Aralık ayı içerisinde iOS 6 ve A6 işlemcili cihazlar için jailbreak aracının DreamJB adıyla çıkacağına dair bir haber çıkmıştı. Hatta videosu bile yayınlanmış, çok geçmeden tekrar yayından kaldırılmıştı.

dreamjb

Jailbreak bekleyen Apple kullanıcıları bu habere çok sevinseler ve ümitlenseler de, DreamJB’nin gerçek olmadığı çok geçmeden ortaya çıkmış oldu. Hatta DreamJB iddiasını ortaya atan kişi yaptığı işlemin sahte olduğunu gösteren bir video yayınladı.

Yukarıdaki videonun tutarsızlıklarla dolu olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

DreamJB sitesinden son yapılan açıklamaya göre, DreamJB’nin sosyal bir deney için yapılmış bir şey olduğu Twitter’da DreamJailbreak hesabını bir haftada 20.000 kişinin takip ettiği belirtilmiş. DreamJB.com sitesi bir haftada 300.000 ziyaretçi almış. Ayrıca DEV Team tarafından onaylanmayan hiçbir jailbreak haberine itibar edilmemesi hususuna da değinilen sitede, araştırma yapılmadan hemen herşeye inanmayın denmiş. Eğer jailbreak yapılacaksa, bunun haberini ilk DEV Team verir diye de eklenmiş. Bu deney aynı ismi gibiydi: Dream (Hayal) Jailbreak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir