Dropbox’ın CEO’su, Steve Jobs’la verdikleri mücadeleyi anlattı

Dünyanın popüler bulut depolamanın öncülerinden Dropbox‘ın CEO’su Drew Houston, Steve Jobs hakkında itirafta bulundu. Steve Jobs ile Dropbox arasında gizliden bir mücadele olduğuna değinen Huston, bir zamanlar Dropbox’ı Apple bünyesine katmak istediğinden söz etti.

Yani Steve Jobs bir zamanlar Dropbox’ı Apple‘a katmayı düşünmüş ve birtakım mücadeleler vermiş. Ancak bu mücadeleler olumsuz sonuç verince de satın alamadığı Dropbox’ı bitirme planları yaptığını belirtiyor. Bu girişimlerin ardından kurulan iCloud ile hem kendi bulut depolama sistemini kuran Apple aynı zamanda Dropbox’ın da sonunu hazırlamak istemiş.

steve jobs dropbox

Hali hazırda söylenenleri düşününce doğruluk payı olabilir. Zira iCloud kendi çevresinde çok başarılı bir araç oldu. Haliyle de bu başarı Dropbox’a bir takım zararlar vermiş olabilir. Şimdilerde her iki bulut depolama şirketinde de durumlar güzel. Dropbox geçen hafta 200 milyon kullanıcıya depolama desteği sunduğunu bildirmişti.

Yani Dropbox CEO’su aslında bir zamanlar Steve bizi bitirmek istemişti ancak bunu başaramadı. Biz hala dimdik ayaktayız demek isteyerek güven tazelemek istemiş gibi görünüyor. 😉

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir