Dünyanın En Güzel 15 Havalimanı

Dünyanın dört bir yanında birçok havaalanı seyahatin ve ticaretin nabzını tutuyor. Bu havalimanlarından bazıları birbirinden çarpıcı mimari yapıya ve lüks olanaklara sahip. Dünyanın en güzel havalimanları sıralamasını yapmayacağız ama en güzel havaalanlarını sizler için listeleyeceğiz. Belki aralarında en güzel hangisi sizi tercih etmek isteyebilirsiniz.

Artık havaalanına gitmek çok bir deneyim sayılmıyor. ama bazı güzel havalimanlarını ziyaret etmiş olmak ayrıcalıklı bir deneyim olarak görülebilir.

Havaalanları hayatımızın çok önemli bir parçası. Kalkış noktanız, varış noktanız, geçiş alanları, buluşma ve ayrılma noktaları. Hepsi birbirinden güzel ve ergonomik düşünülmüş olması gerekiyor. Çünkü bir yolculukta en az birkaç saat vaktimizi havalimanlarında geçiriyoruz. Bu nedenle mimari yapılarının ilginç ve güzel olması sizi rahat hissettirmesi çok değerli bir ayrıntı.

Hem işlevsel hem karmaşık hem de ilham veren mimarileri ile işte dünyanın en güzel havalimanları.

Singapur Changi Havalimanı

2 sinema salonu yüzlerce perakende mağazası, sanat galerisi ve birbirinden güzel botanik bahçeleri bünyesinde barındıran bir havaalanı. Singapur’un doğusunda bulunuyor. Aynı zamanda Singapur’un en büyük uluslararası havalimanı. Pist sayısı 2 ama bu güzelliğine gölge düşürmez. 1981 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

Adolfo Suarez Madrid Barajas Havalimanı – İspanya

Mümkün olduğunca doğal ışıktan yararlanılmış çevre dostu bir uluslararası havalimanıdır. 1928 yılından bu yana hizmet veriyor. Mimarisinde Çelik ve bambu kullanılmış. 4 terminal sayısı bulunan havaalanında bambu tavan oldukça etkileyici ve hoş bir tasarım katmış. Tabii çok eski bir havalimanı olsa da 4. terminali 2006 yılında bu şekilde tasarlandığı için en güzel havalimanları arasına giriyor. Yaklaşık 50 milyon yolcu ağırlamış dünyanın en kalabalık havalimanlarından biridir. 4 pist bulunuyor.

Pekin Daxing Başkent Uluslararası Havalimanı – Çin

Üç terminalinin inşasıyla birlikte çok güzel bir havaalanı oldu. Tasarımı geleneksel Çin kültürünü modern mimari ile birlikte harmanlayan havaalanı 2008 Yaz olimpiyatlarında oldukça önemli bir rol oynadı. Zaten 2003-2008 yıllar arasında inşa edildi. Tasarımında ünlü mimar Norman Foster imzası bulunuyor. 2 adet pist var.

Vancouver Uluslararası Havalimanı – Kanada

Uçuşunuz olmasa bile ziyaret etmek isteyebileceğiniz nadir bir havalimanıdır. Havaalanında birden fazla akvaryum sevgisi ve heykel koleksiyonu ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Kanada’daki en yoğun ikinci havalimanıdır. Birçok kez uluslararası en iyi havaalanı ödülünü kazanmış. 1929 yılından bu yana hizmet veren havaalanında 3 pist bulunuyor.

Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (KLIA) – Malezya

Ondan fazla lüks salon ve masaj merkezini barındırıyor. Ziyaretçilerine uçuş öncesi dinlenmek için birçok fırsat sunuyor. Adını başkent Kuala Lumpur dan alsa da aslında Sepang şehrinde bulanıyor. Başkentte uzaklığı 45 km. 1998 yılından bu yana faaliyet gösteren yıllık 70 milyon yolcu kapasitesine sahip bir havaalanı. 3 pist var.

Münih Havalimanı – Almanya

Konuklarına hizmet vermenin yanı sıra etkinlik düzenleyen de bir Havalimanıdır. Sörf ve bisiklet etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır.

Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı – Azerbaycan

Dost ülke Azerbaycan da bulunan oldukça güzel bir havalimanı. Eski adı “Bine uluslararası havalimanı”dır. 2004 yılında Azerbaycan eski cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in adı verildi. 1980 yılından bu yana hizmet veren havalimanı 1992 yılında yenilendi. 2 pist bulunuyor.

Shenzhen Bao’an Uluslararası Havalimanı – Çin

Terminal boyunca tüm tavanı Petek gibi görünen ilginç ve güzel bir havalimanıdır. Shenzhen şehrinde Bao’an semtinde yer alan bir havalimanı. 2 pisti var.

Hong Kong Uluslararası Havalimanı – Çin

Bünyesinde Amerika Golf Birliği standartlarını karşılayan 9 delikli bir golf sahası bulunuyor. Bu havalimanında ünlü mimar Norman Foster tarafından tasarlanmış. 1925 yılından beri hizmette olan bir havalimanı. 2 pisti var.

Doha Hamad Uluslararası Havalimanı – Katar

İnşa edilmesi 10 yıl sürmüş ve tam 16 milyar dolara mal olmuş bir havaalanı. Katar olunca tabi paralar oluk oluk akmıştır. Havalimanının tamamı modern bir sanat müzesi gibi görünüyor ve oldukça güzel açıkçası. Katar’ın başkenti Doha’da bulunuyor. 2014’te kapanan Doha havalimanının yerine inşa edildi. 2 pisti var.

Dubai Uluslararası Havalimanı – Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)

2016 yılında gerçekleşen 83.6 milyon yolcuyla dünyanın en işlek havalimanı seçildi. Bir başka Arap havalimanı olduğu için yine hiçbir masraftan kaçınmadan inşa edilmiş. 2 pisti var.

Marakeş Menara Havalimanı – Fas

Cam kubbelerin bulunduğu bir dizi güzel mimari özellikleri barındırıyor. 1 pisti var.

Incheon Uluslararası Havalimanı – Güney Kore

Havalimanında ücretsiz duşlar masaj koltukları ve uyku alanları bulunuyor. Tamamen 1. Sınıf olanaklara sahip çok güzel bir havalimanı. Başkenti Seul ve çevresine hizmet veriyor. Incheon şehri içerisinde kaldığı için bu ismi almıştır. 2001 yılından beri hizmet veren havaalanında 3 pist bulunuyor.

Tokyo Uluslararası (Haneda) Havalimanı – Japonya

Başkent Tokyo’da hizmet veren Japonya’nın en işlek havaalanıdır. 1967 yılından beri hizmet veren havalimanında 4 adet pist bulunuyor.

İstanbul Uluslararası Havalimanı – Türkiye

Türkiye’nin İstanbul kentinde bulunan bir havalimanıdır. (Tabii ki biliyorsunuz ama yabancıların tercüme ile girip öğrenmeleri adına bunu belirtmekte fayda var.) Tabii ki es geçemezdik. Ülkemizin ve dünyanın en güzel havalimanları arasında yerini aldı. Yıllık yaklaşık 200 milyon yolcu kapasitesi ve 6 pist olacak şekilde planlandı. Bu nedenle de dünyanın en büyük havalimanları arasında yerini alacak. Ekim 2018 yılından beri faaliyette. 2 terminali bulunuyor. Ayrıca Türkiye’nin en büyük yatırımı özelliğini elinde bulunduruyor.

Evet dünyanın en güzel havaalanları listesini bu şekilde sıraladık. Sizce en güzel tasarım hangisine ait. En çok hangisini görmek isterdiniz bizimle yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir