Dünyanın en ince telefonu: Huawei Ascend P6

Mobil dünyada günden güne yeni modeller tanıtılıyor. Çünkü hiçbir şirket bu pastadan pay almada geri durmuyor. Bu nedenle de birbirinden güzel teknolojik yarışlara ve gelişmelere tanık oluyoruz. İşte onlardan birisi daha tanıtımını yaptı; Huawei Ascend P6.

Cihazın en büyük özelliği başlıkta da belirttiğimiz gibi dünyanın en ince telefonu olması. Huawei şimdilik en ince cihazın lansman tanımını yaparak Ascend P6 modelini kullanıcılara duyurdu. Metalik bir gövde tasarımına sahip olan cihazın özelliklerinden bahsedelim. Öncelikle bu denli ince olan bir telefonun dayanıklılığının sağlanması, esnek olmaması için metal bir gövde tercih edildiğini, bu nedenle de inceliğine karşı 120 gr ile çok da hafif olmadığını belirterek başlayabiliriz.

Huawei Ascend P6

6.15 mm kalınlığındaki telefon bu rakamlar ile dünyanın en incesi oldu. Ascend P6 dört çekirdekli 1.5 GHz hızında işlemciye sahip. 4.7 inç ekran büyüklüğüyle şimdilerde ortalama sayılabilecek bir büyüklükte. Bu yüksek çözünürlüklü ekran HD ve hücre içi LCD ekran teknolojisine sahip. Bu sayede de eldiveninizle bile ekran dokunmatiğine hükmedebileceğiniz, MagicTouch (sihirli dokunuş) özelliğine sahip oluyor.

Cihazın ön kamerası 5 MP, arka kamerası 8 MP çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor. Kamera detay özelliklerinde 4 cm makro lens, F2.0 diyafram, 1080p kalitede video çekip oynatabilmeyi görüyoruz.

Huawei Ascend P6

Güç tasarrufu konusu artık birçok mobil cihaz tarafından en ulaşılmak istenen konu. Huawei de Ascend P6 modelinde güç tasarrufu adına Otomatik Kesintili Alım (ADRX) ve Hızlı Güç Denetimi (QPC) gibi teknolojileri kullanarak yüzde 30‘a varan tasarruf değerlerine ulaşmış.

Çoklu-ekran diye Türkçeleştirebileceğimiz AirSharing teknolojisiyle birçok cihazı birbirine oyun vb platformlarda birbirine bağlayabiliyor. Tanıtımı yapılan Huawei Ascend P6, Çin piyasasında Haziran’da, Batı Avrupa’da da Temmuz’la birlikte boy göstermeye başlayacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir