En Çok Oynanan Facebook Oyunları

Sosyal ağ devi Facebook’u bilmeyen yoktur. Mark Zuckenberg tarafından geliştirilen, ilk yapıldığı zaman sadece okul arkadaşlarınızı bulmak amacıyla tasarlanan fakat daha sonra kendini geliştirerek dünyanın en büyük sosyal ağı haline gelen Facebook, son zamanlarda bu özelliğinin yanı sıra bir oyun makinası halini aldı.

facebook-oyunlari

Hâl böyle olunca, oyun firmaları Facebook üzerinden oynanan birçok oyun ürettiler, bir kısmı gerçekten çok sevildi, bir kısmı ise hiç duyulmadı bile. Sizlere, Türkiye’de Facebook üzerinden en çok oynanan 10 oyundan bahsetmek istiyoruz.

Facebook üzerinden en çok oynanan oyun olarak gözlere Candy Crush Saga çarpıyor. Aynı zamanda akıllı cihazlar üzerinden de oynayabileceğiniz oyundaki amaç, aynı renk şekerleri bir araya toplayarak patlatmaya çalışmak. King firması tarafından meydana getirilen oyun tek kelimeyle harika.

2. Sıraki oyun ise Okey oyunu, anlatmaya gerek yok, herkes biliyor zaten J

3 numarada yine King firması tarafından geliştirilen bir oyun var ki ilk üçün iki sırasını almak çok kolay bir şey değil. 3. Sırada yer alan Bubble Witch Saga oyununun mantığı da Candy Crush Saga’ya benziyor, aynı renk topları bir araya getirerek patlatmanız gerekiyor, tabi ki tur atladıkça oyun daha karmaşık ve zorlu bir hal alıyor.

4 Numarada gözlere yine tanıdık bir isim çarpıyor: Texas Holdem Poker ki bu da çok bilindik poker oyunu,fazla anlatmaya gerek yok herhalde.

Kahvehane kültürünü çok seven bir millet olduğumuz 5 numaraya baktığımızda apaçık ortada. Hoş, kahvehaneler de artık yavaş yavaş evlere taşınıyor gibi görünüyor, keza 5 numaradaki isim de 2 numarayla aynı, Okey Plus oyunu.

Kahvehane kültürünün ülkemizde yaygın olduğunu söyledik fakat çiftçi temelli bir millet olduğumuz da Facebook’ta oynanan oyunlara bakılınca anlaşılıyor. Keza 6 numaradaki oyun Bizim Çiftlik oyunu. Hayvan ve bitkilerinizi büyüterek para kazanmalı, çiftliğinizi büyütmelisiniz.

7 numarada da, 3 numaradaki oyun olan Bubble Witch Saga ile aynı mantıkta olan bir oyun olan Diamond Dash oyunu göze çarpıyor. Bu sefer topları değil, aynı renkli elmasları bir araya getirmelisiniz.

Sekizinci sıraya baktığımızda yine bir okey oyunu gözümüze çarpıyor: Mynet Çanak Okey.

Dokuz numarada ise, dokuz numarada olmasına rağmen 10 milyonun üstünde oyuncusu bulunan Pool Live Tour oyunu yer alıyor. Bilardo oynamayı pek seven bir millet olarak internet üzerinden bilardo oynamazsak ayıp olur değil mi? J

Futbol aşığı bir millet söz konusu olunca futbol oyunları listede olmazsa olmaz değil mi? En çok oynanan Facebook oyunları listesinde onuncu sıraya baktığımızda gözümüze çarpan oyun Top Eleven be a Football Manager. Top Eleven be a Football Manager oyununda mantık teknik direktörlüğü yapmak. Teknik direktörlerine şu oyuncuyu çıkar bunu al, bu oynayamıyor şunu soksana oyuna diyerek televizyonda ahkam kesmeyi çok severiz nedense. Görelim bakalım teknik direktörlükte ne kadar başarılısınız..J

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir