En Hızlı Antivirüs Programı Hangisidir?

Bilgisayarınız çalışırken performansını en az etkileyen ve işletim sistemine en az yük bindiren antivirüs programı hangisi? Peki en kötü antivirüs programı hangisi? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Antivirüsler, bilgisayarımızda sürekli olarak çalışan programlar, bu sebeple bu tür kötü amaçlı yazılımları yani virüsleri en iyi şekilde yakalayabilmenin yanında bu tür programların oldukça hızlı ve bilgisayarın çalışma performansını etkilememesi gerekir. Bilgisayarımızı açtığımızda ekrana gelmek bilmeyen, tarama işlemleri adeta saatler süren ve arka planda performans kaynaklarını oldukça etkileyen antivirüsler, bir çoğumuz için hiçte iyi bir seçenek gibi durmuyor.

Bilgisayarlarımızın açılış sürelerini test eden, hızlandırma aracı olarak bilinen Soluto ise web sitesinde en iyi antivirüs programlarının başlangıçtaki açılış sürelerini belirten bir grafik yayınlandı.

Soluto’nun yayınlamış olduğu grafiğe göre en hızlı antivirüs programı olarak 12.2 saniye ile Norton listede ilk sıraya adını yazmayı başardı. Son dönemlerde oldukça tartışma konusu olan antivirüs programı olan Microsoft Security Essentials ise 26.7 saniye ile listede 2. sırada yerini aldı. En yavaş ve bir çoğumuz için en son tercih olan antivirüs programı Avira ise 61.8 saniye ile listenin en son sırasında.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir